1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARA YATIRIP SERBEST KALDILAR
PARA YATIRIP SERBEST KALDILAR

PARA YATIRIP SERBEST KALDILAR

Tasarruflarında sahte İngiliz Sterlin’i ve uyuşturucu bulunan 3 zanlı ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı

A+A-

Polisin Girne’de yaptığı operasyonda tasarruflarında sahte İngiliz Sterlin’i ve bir buçuk gram hintkeneviri türü uyuşturucu bulduğu Kemal Numan Mehmet, Kader Macit Alirızaoğlu ve Macit Alirızaoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı ve zanlılar dün çıkarıldıkları mahkemede ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, soruşturmayı yürüten polis memuru Ömer Karadağlı ve Mustafa Zoru’yu ayrı ayrı tanık olarak dinletti.

Polis memuru Ömer Karadağlı, zanlıların “Sahte para tasarrufu” ve “Sahte parayı tedavüle sürme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Polis memuru Mustafa Zor ise Kader Macit Alirızaoğlu’nun diğer suçlara ek olarak “Kanunsuz uyuşturucu ithali ve tasarrufu” suçlarından da methaldar olduğunu belirtti.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını anlatan polis memurları, ileride yargılanacak olan zanlıların mahkemede hazır olmalarının sağlanabilmesi için teminatla serbest bırakılmalarını istedi.

Kıdemli Savcı Akyener, tüm zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması, 5’er bin TL nakit para yatırıp, KKTC vatandaşı bir kefilin her bir zanlı için 20 bin TL kefalet senedi imzalamaları karşılığında davaları görülünceye kadar serbest bırakılmalarını istedi.

Teminat şartlarına itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, istenen teminat emrini verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.