1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARALAR BOŞA GİTTİ!
PARALAR BOŞA GİTTİ!

PARALAR BOŞA GİTTİ!

Davada karar verildi!

A+A-

Melin DOBRAN

Nişanlısının yanına gidebilmek için 25 bin dolara sahte pasaport çıkaran Suriye uyruklu Suzan Salahaddin Fathallageri hakkındaki dava dün karara bağlandı. 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın amacının KKTC üzerinden İngiltere’ye gitmek olduğu, sahte İngiliz pasaportunun ise nişanlısı tarafından 25 bin dolara temin edildiği açıklandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın baktığı davada sanık hakkında hapis kararı verildi. Kararı okuyan Yargıç Melek Esendağlı, sanık Sozan Salahaddin Fathalla’nın sahte İngiliz Pasaportu ile 14 Mart tarihinde Ercan’dan giriş yaptığını, aynı gün de Lokmacı Sınır Kapısına giderek yeniden sahte İngiliz Pasaportu ile Güney Kıbrıs’a geçtiğini söyledi. 

Genç ve sabıkasız…

Esendağlı, sanığın bir müddet orada kaldıktan sonra yeniden Lokmacı Sınır Kapısından KKTC’ye giriş yapmak isterken kapıda görevli memur tarafından tespit edildiğini ifade etti. Sanığın 17 Mart tarihinden beri cezaevinde yargılanmayı beklediğini, aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini kaydeden Esendağlı, sanık avukatının mahkemeye sunduğu beyanlara da değindi. Sanık avukatının, sanığın İngiltere’de olan nişanlısı tarafından bir şahsa 25 bin Dolar vererek sahte pasaport temin ettiğini, Suriye’de savaş ortamında olan sanığın kötü şartlardan kaçıp nişanlısının yanına gitmek için bu suçu işlediğini beyan ettiğini söyledi. Esendağlı, sanığın 25 yaşında genç ve sabıkasız olduğunu ifade ederek sanık hakkında karar verilirken tüm olguların değerlendirildiğini söyledi. Esendağlı, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve 2 ay süre ile hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.