1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARALAR MAHKEMEDE!
PARALAR MAHKEMEDE!

PARALAR MAHKEMEDE!

Paralar mahkemede

A+A-

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracından çalınan 3 milyon TL’nin bulunan kısmı 769 bin 500 TL’si dün mahkeme salonunda tek tek sayıldı

Suna ERDEN

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracından 24 Temmuz tarihinde silah zoruyla çalınan 3 milyon TL’nin bulunan 769 bin 500 TL’si dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi salonunda tek tek sayıldı. 10 adet yüzlüklerden oluşan desteler halinde getirilen paralar, görevli memur tarafından sayıldıktan sonra mahkemeye ibraz edildi. Başkan Ömer Güran,Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet, paraları emare olarak kaydettikten sonra polis muhafazasına alınması yönünde emir verdi.

ESAS DURUŞMA DEVAM EDİYOR

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde meydana gelen 3 milyon TL’lik soygunda yargı süreci devam ediyor. Sanık BilayÇetereisi’nin ifadesinin gönüllü olup olmadığına dair duruşma içinde duruşmanın kararının ardından esas duruşmalara geçildi. İddia makamı dünkü duruşmada Polis Çavuşu Soner Koral, Foto Parmak İzi ve Olay Yeri İnceleme Uzmanları Cemal Özdemir, Emre Daştan, Çimen Taksi çalışanı Ümit Subaşı, Portakal bahçesinde sulama görevlisi Mehmet Ali Poyrazer ve son olarak Merkez Bankası Para Sayma görevlisi Yusuf Baflı’yı mahkemeye tanık olarak dinletti.

SOYGUN PARALARI MAHKEMEDE

Tanıklardan soygunda kullanılan araç ile bankaya ait aracın bırakıldığı portakal bahçesinde çalışan Poyrazer, sabah 09.00 sıralarında AağıBostancı portakal bahçesinin orada plakasız dört kapılı beyaz renk bir araç ve içerisinde şapkalı ve gözlüklü birinin otururken gördüğünü söyledi. Poyrazer, saat 14.00 sıralarında ise aynı yerde lacivert ve gri renkte iki araç gördüğünü, plakasız aracın ise gitmiş olduğunu ifade etti. Çimen Taksi çalışanı Ümit Subaşı da aynı yerde sabah saatlerinde plakasız bir araç gördüğünü mahkemeye anlattı.Olay yeri inceleme uzmanlarının tanıklığında ise emareler mahkemeye sunuldu. Sunulan emareler içerisinde soygunda çalınan ve daha sonra Mahmut Fırat ile RamadanAlliş’in sakladığı yerde bulunan 769 bin 500 TL mahkemeye kanıt olarak ibraz edildi. İbraz edilen paralar maliye memuru tarafından sayıldı. Yaklaşık bir saate yakın süren sayma işleminin ardından mahkeme paraları kanıt olarak kaydetti.

PARALAR MERKEZ BANKASINDA SAYILDI

Paraların emare olarak sunulmasının ardından iddia makamı Merkez Bankası para sayma memuru Yusuf Baflı’yı tanık kürsüsüne çıkardı. Baflı, emare paraların üzerindeki bantta kendi imzası ve ismi bulunduğunu, paralarını bağlamakta kullanılan beyaz renkli plastik şeridin ise Merkez Bankası’na ait olduğunu belirtti. Tanıkların dinlenmesinin ardından dava duruşmaya devam edilmek üzere 10 Mart tarihine ertelendi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.