1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARALAR POLİSTE!
PARALAR POLİSTE!

PARALAR POLİSTE!

Cezaları 2'şer yıl arttı!

A+A-

53 bin sahte dolar ve 200 gram uyuşturucudan yargılanan Şaban ile Kahramanın cezaları 2'şer yıl arttı.

Çiğdem Aydın

Girne’ye bağlı Zeytinlik bölgesinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından 17 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 53 bin sahte dolar ve 200 gram uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan Şaban Adsız ve Kahraman Hüddamoğlu hakkındaki davada karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde sahte para düzenleme, KKTC’de ikamet izinsiz kalma suçlarından yargılanan sanıklar hapse mahkûm edildi. Kararda, sanıkların uyuşturucu suçundan daha önce yargılanarak hüküm giydikleri belirtildi.

Ticari hayatı olumsuz etkileyen suç…

Ağır ceza heyeti, sanıkların kaldığı evde yapılan aramada 530 adet 100’lük banknotlardan oluşan 53 bin sahte dolar bulunduğunu belirterek, sanıkların ortak hareket ederek sahte para düzenlediklerini ifade etti. Heyet, bu tür suçların ticari hayatı olumsuz yönde etkileyen suçlar olduğunu, toplumsal ve sosyal sorunlara yol açtığını vurguladı. 

Tasarruflarında uyuşturucu da bulundu

Her iki sanığın birlikte suç işlediğini, bu nedenle de ceza takdir ederken birlikte değerlendirdiklerini kaydeden heyet, sahte paraların piyasaya sürülmemiş olmasını da değerlendirdiklerini belirterek sanıkları 2’şer yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı. Heyet, sanıkların tasarrufunda bulunan uyuşturucu madde ile ilgili yargı sürecinin 31 Mart 2017 tarihinde tamamlandığını, 214 gram 90 miligram ağırlığında uyuşturucu madde ithal eden Kahraman Hüddamoğlu’nun 4 yıl, Şaban Adsız’ın ise 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.