1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ!"
"PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ!"

"PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ!"

Vatandaş saatlerce beklemek zorunda kalıyor!

A+A-

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesinde saatlerce bekleyen vatandaş isyan etti:

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesine işlem yapmaya giden vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kalınca isyan etti

 

“Paramızla ediyet çekiyoruz” diyen vatandaş devlet dairelerindeki hantal yapının kurbanı olmak istemediklerini vurguladı

 

Seyrüsefer affına da tepki gösteren vatandaşlar, “Biz her yıl seyrüseferimizi günü gününe öderken, yıllarca ödemeyen kişilerin ödüllendirilmesi doğru değil. Bizleri enayi yerine koyuyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde bir sistemle karşılaşamazsınız” şeklinde konuştu.

Eniz ORAKCIOĞLU

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesinde saatlerce sıra beklemek zorunda kalan vatandaş hantal yapıya isyan ederken,  isyan ederken, seyrüsefer affına da büyük tepki gösterdi.

 

Vatandaş ne dedi?

 

Mehmet Tok;

“Dairede kaos yaşanıyor”

“Araç Kayıtta resmen kaos yaşanıyor, dünden beri seyrüseferi yenilemek için daireye gidip geliyoruz. Dün işimizi yapamadık saatler yetmedi bugünde saatlerdir bekliyoruz. Uzatılan seyrüsefer affı bugün yaşanan kaosun da en büyük etkilerinden biri.”

 

Murat Uyanıktürk;

“Af, düzenli ödeyene büyük haksızlık”

“4 aydır devlet tarafından getirilen seyrüsefer affı bana göre büyük haksızlık. Ödeyen resmen enayi yerine konuluyor. Madem seyrüseferini ödemeyenler ödüllendiriliyor, bundan sonra kimse ödemesin. 3-4 saattir, seyrüseferi yenilemek için bekliyoruz, sıra gelmiyor. Kısacası devlet af çıkarıyor ama 3-4 memurla çalıştığı için vatandaş için fatura ödemek, evrak çıkarıp yenilemek gibi işlemler için saatlerce beklemek zorunda kalıyor.”

 

Kasım İnci;

“Memur az izdiham azalmıyor”

 Aftan yararlanarak Seyrüseferimi yenilemek için Araç Kayıt Dairesine geldim. Fakat işimizi gücümüzü bıraktık sıra ilerlemediği için saatlerdir bekliyoruz. Birde bir memur 1-2 kişiye baktıktan sora yerinden kalkıp gidiyor, dolaşıyor sonra geliyor bu sebeple kalabalık ve izdiham bir türlü azalmıyor. Kısacası hem af çıkarıyorlar, hem de yüzlerce kişiye 3-4 memurla hizmet vermeye çalışıyorlar.”

 

İsmail Karpuz;

“Saatlerdir bekliyorum”

“Resmi Gazetede yayınlanmak kaydı ile 3 ay süreden sonra 1 ay daha uzatılan seyrüsefer affı bana göre seyrüseferini düzenli ödeyen insanlar için büyük haksızlık. Bu arada dairede oluşan bu kalabalığa, kaosa da bir çözüm bulunması önemlidir. Ben sabah 8’den beri buradayım saat 12 oluyor ama hala daha bekliyorum.”

 

Mehmet Büyükoğlu;

“Ortada haksızlık var”

“Seyrüsefer harcını düzenli ödeyen birçok insan gibi bende affın haksız olduğunu savunanlardanım. Aftan ayrı birde dairede yaşanan bu izdiham da bizleri için büyük sorun, herkes işini gücünü bırakıyor, işyerlerinden izin alıyor ve gelip saatlerce seyrüsefer kuyruğunda bekliyor. Bende saatlerdir bekleyenlerden biriyim.”

 

Mustafa Özgüler;

“Böyle bir düzen olamaz”

3 saattir bekliyorum. Öncesinde de elektrik dairesinde saatlerce bekledim. Devlet dairelerinde saatlerce beklemeden işimiz olmuyor. Böyle bir sistem hiçbir ülkede görünmedi, seyrüseferde af çıkardılar düzenli ödeyeni enayi yerine koydular. Böyle bir sistem böyle bir düzen olamaz.”

 

Hasan Ercüment;

“Sadece danışmak işin 45 dakika bekliyorum”

45 dakikadır danışman bekliyorum danışman yerinde yok. Kahvemi içer, parfüm mü sıkar, yoksa arkadaşıyla mı gezer bende bilmiyorum. Nerdeyse 1 saat olacak halen bekliyorum hiçbir işlemim yok sadece soracağım bir şey için bekliyorum, kamudaki işleyiş biran önce elden geçirilmeli”

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.