1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Parasetamol öldürdü
Parasetamol öldürdü

Parasetamol öldürdü

Parasetamol öldürdü

A+A-


İngiltere’nin Huddersfield kentinde yaşayan 17 yaşındaki Georgia Littlewood, başı ağrıdığı için önerilen dozajın üç katı Parasetamol içince karaciğerinin iflas etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Genç kızın aşırı derecede başı ağrıdığı için çalıştığı kuaför salonundan izin alıp evde kaldığı, ancak akşam saatlerinde yüksek dozda parasetamol aldıktan sonra kendini daha iyi hissederek erkek arkadaşı ile buluştuğu açıklandı.
 
Çiftin dışarıda yemek yedikten sonra birlikte televizyon izlediği ancak Littlewood’un bir anda kusmaya başladığı açıklandı.
 
Sevgilisinin Georgia Littlewood’u apar topar annesinin evine götürdüğü ve burada çağrılan ambulansa bilincini kaybetmeye başlayan genç kızın Huddersfield Royal Infirmary Hastanesi’ne kaldırıldığı açıklandı.
 
Burada doktorların genç kızın karaciğerinin iflas ettiğini ortaya çıkartıp, karaciğer nakli yapılması için Littlewood’u Leeds St James Hastanesi’ne naklettiği ancak genç kızın ameliyata alınamadan hayatını kaybettiği açıklandı.
 
Littlewood’un annesi konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında kızının Parasetamol’ün risklerinden haberdar olmadığı için öldüğünü ve insanların bu ilacın önerilen dozajları ve taşıdığı riskler ile ilgili daha net bir biçimde bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.