1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARASINI ÇALDIKLARINI KABUL ETMEDİLER
PARASINI ÇALDIKLARINI KABUL ETMEDİLER

PARASINI ÇALDIKLARINI KABUL ETMEDİLER

Chicuke Aqback’ı döverek parasını alıp, daha sonra da kaçırdıkları iddiasıyla aranan diğer iki Nijeryalı da yakalandı

A+A-

Lefkoşa’da 1-2 Ağustos 2014 tarihlerinde, Nijerya uyruklu olan Chicuke Aqback isimli arkadaşlarını, daha önce yakalanan İbraheem Kolade ile birlikte, Küçük Kaymaklı Yusuf Kaptan Sahası yakınlarında önce döverek 4 bin Euro parası ile cep telefonunu çaldıkları, ardından da zorla bir arabanın bagajına koyarak kaçırdıkları iddiasıyla aranan Opemio Ayankoya ve Junior Akubada da yakalandı. Zanlılar, Aqback’i döverek kaçırdıklarını kabul etti ancak parasını çaldıklarını reddetti.

Pazar günü çıkarıldığı mahkeme tarafından hakkında 3 gün tutukluluk emri alınan İbraheem Kolade’nin ardından dün de Ayankoya ve Akubada mahkemeye çıkarıldı ve aleyhlerine ikişer gün tutukluluk emri alındı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Pınar Beyoğlu’nun huzurunda dün görüşülen davada iddia makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Mahan’ı tanık olarak dinletti.

Mahan, Nijerya uyruklu Opemipo Ayankoya ve Junior Akubada’nın, İbraheem Kolade’yle birlikte, 1 ile 2 Ağustos tarihlerinde 23.30-03.00 saatleri arasında Lefkoşa’da arkadaşları olan müşteki Chicuke Aqback’ı K.Kaymaklı futbol sahası yakınlarında yol içerisinde önünü keserek vücudunun muhtelif yerlerine gelişi güzel vurdukları ve ciddi şekilde yaraladıklarını belirtti.

Mahan, daha sonra zanlıların, Chicuke Aqback’ın üzerinde bulunan 4 bin Euro ve Nokia cep telefonunu alarak kullanımlarında bulunan ve plakası tespit edilemeyen gri renkte bir aracın bagajına zorla bindirip kaçırdıklarını söyledi. Mahan, zanlıların Aqback’ı yaralı ve baygın bir şekilde Haspolat’taki Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi arkasındaki toprak alana bırakıp kaçtıklarını da anlattı.

İki zanlının birer gönüllü ifade vererek Chicuke Aqback’ı dövüp kaçırdıklarını kabul ettiklerini ancak parayla ilgili hiçbir açıklama yapmadıklarını kaydeden Mahan, soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Mahan, alınması gereken ifadeler ve aranan emareler olduğunu belirterek, zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Pınar Beyoğlu da, sunulan şahadet ışığında, tahkikatın devam ettiğine bulgu yaptı ve tutukluluk emrine onay verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.