1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARAYI AKLADI, KENDİSİ KARALANDI
PARAYI AKLADI, KENDİSİ KARALANDI

PARAYI AKLADI, KENDİSİ KARALANDI

Rum asıllı zanlının KKTC'de yakalanmasıyla;

A+A-

İngiltere’de vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlarından aranan ve sahte kimlikle KKTC’de tespit edilen Michael Voundouri, hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı beklediği Merkezi Cezaevi’nden dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirildi.

Üç aydır cezaevinde bulunan Voundouri, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarıldı. İddia makamı Başsavcılık adına hazır bulunan Savcı Emine Taşkın,  Michael Voundouri’ye ilgili olarak suç gelirlerini önleme yasasına bağlı soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

 

Michael Voundouri’yi savunan Avukat Altan Erdağ, müvekkiline, 11 Kasım 2013 tarihinde Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan Poul Hilgin adına düzenlenmiş sahte bir pasaportla KKTC’ye girdiğine dair “başkasının kimliğine bürünme ve sahtekarlıkla kayıt temini” suçlarının getirildiğini, mali suçlarla ilgili bir suçun kendisine söylenmediğini belirtti. Avukat Erdağ, bu aşamada savcılıkla bir görüşme yapmak istediğini ve müvekkiline getirilen suçları kabul edip etmeyeceklerini tezekkür etmek için kısa bir tehir talep etti.

Bu talebe Savcı Emine Taşkın’ın da itirazı olmaması üzerine, Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlı Michael Voundouri’nin itham edileceği tarihi 29 Nisan 2014 olarak belirledi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.