1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “PARAYI GETİRİN, ALTINLARI ALIN”
“PARAYI GETİRİN, ALTINLARI ALIN”

“PARAYI GETİRİN, ALTINLARI ALIN”

Patronlarının evinden eşlerine

A+A-

Suna ERDEN

Patronlarının evinden eşlerine ait altınları çalan Ali Tekin, bu yetmezmiş gibi şantaj yaptı

Gönyeli’ de 7 Şubat tarihinde meydana gelen hırsızlık olayı bu kadarı da olmaz dedirtti. Ali Tekin isimli şahıs, yanında çalıştığı patronlarının evinden eşlerine ait yüklü miktarda ziynet eşyası çaldı. Zanlı Tekin daha sonra patronlarına kayıt dışı kontörlü hattan mesaj atarak, “Altınları istiyorsanız 100 bin TL hazırlayın. Olayı polise anlatmayın. Yoksa çok kötü olur” şeklinde tehdit mesajları attı. Zanlı talep ettiği 100 bin TL’yi alamayacağını anlayarak ikinci kez mesaj atarak 15 bin TL para istedi. Zanlı parayı bırakmaları için verdiği adrese gidince polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

PATRONLARININ EVİNDEN HIRSIZLIK YAPTI

Meydana gelen olayın ardından önceki gün gerçekleştirilen operasyon sonucu gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada yaşanan ilginç hırsızlık olayını aktaran polis, zanlının 7 Şubat tarihinde Gönyeli’de Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan, Gülten Mutluer’e ait evin giriş kapısını hasara uğratıp içeri girdiğini kumbara ve çeşitli ziynet eşyalarını çaldığını söyledi. Polis, zanlının daha sonra evin bitişiğinde bulunan Remziye Mutluer’e ait eve geçiş yapıp ev içerisinden çeşitli ziynet eşyaları ile 500 TL nakit parayı çaldığını ifade etti.

ŞANTAJ YAPTI ANCAK UMDUĞUNU BULAMADI

Hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlının ziynet eşyaları çalışan kadınların eşleri Ertaç ve Nurtaç Mutluer kardeşlere kayıt dışı hattan mesaj attığını kaydeden polis, zanlının “altınları geri istiyorsanız 10 bin TL hazırlayın. Polise gitmeyin. Giderseniz sizin için kötü olur” şeklinde mesaj attığını ifade ederek, talebi kabul edilmeyen zanlının daha sonra yeniden mesaj atıp bu kez 15 bin TL istediğini aktardı.

Polis, zanlının parayı getirmeleri halinde altınları belirlenen adrese bırakacağını söylediğini, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine önceki gün pusu kurulduğunu açıkladı. Polis, parayı almaya gelen zanlının polisi görünce kaçmaya çalıştığını ancak 1 kilometre sonra yakalandığını ifade ederek, yakalanan zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi.

ALTINLARIN BİR KISMI KAYIP

Bir kısım ziynet eşyasının bulunduğunu ancak bir kısım ziynet eşyasının henüz bulunamadığını kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.