1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PARİS KANA BULANDI
PARİS KANA BULANDI

PARİS KANA BULANDI

Can kaybı en az 153

A+A-

Fransa'nın başkenti Paris, eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılarla kana bulandı. Dünyayı şoke eden ve Fransa'da sınırların kapatılıp olağanüstü hâl ilan edilmesine yol açan terör saldırılarında en az 140 kişi hayatını kaybetti. CNN International, can kaybını 153 olarak duyurdu. AFP, yaralı 200 kişiden 80'inin durumunun ciddi olduğunu bildirdi. Dünyanın dört bir yanından gelen mesajlarda, Paris'teki terör saldırıları kınanıyor.

Altı noktaya düzenlenen saldırılardan en kanlısı, Paris'teki bir rock konseri sırasında gerçekleşti.

Yaklaşık 1500 kişinin olduğu Bataclan konser salonuna saldıran silahlı kişiler; önce el bombaları attı, ardından da içeri girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. Üzerlerinde patlayıcı düzenekler olan saldırganlar, rehin aldıkları kişilerden birçoğunu öldürürken; onlarca kişi de terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Yetkililer, ABD'li grup Eagles of Death Metal'in (Death Metal Kartalları) verdiği konser sırasında gerçekleşen saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

87 GENÇ VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Paris belediyesinden bir yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, konser salonundaki dört saldırgan en az 87 genci vurarak öldürdü. Ardından terörle mücadele ekipleri operasyon düzenleyerek binaya girdi, saldırganlar da üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi ve can kaybı 100'ü buldu.

Bataclan konser salonu, Ocak ayında terör saldırısına uğrayan karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun eski ofisine sadece 200 metre uzaklıkta bulunuyor.

TERÖRE EN AZ 153 KURBAN

Paris Başsavcısı Francois Molins, toplam can kaybını en az 120 olarak açıklasa da, diğer yetkililer bu sayının daha yüksek olduğunu belirtiyor.

CNN International'a konuşan Fransız yetkililer, saldırılarda en az 153 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Güvenlik kaynaklarının AFP'ye verdiği bilgiye göre, yaralı 200 kişiden 80'inin durumu ciddi.

SEKİZ SALDIRGAN ÖLDÜ

Başlatılan soruşturmalara yakın bir kaynak, AFP'ye yaptığı açıklamada, sekiz militanın öldüğünü söyledi.

Saldırganlardan dördünün konser salonunda öldüğünü belirten kaynak, üçünün üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini, diğerinin de polis tarafından vurulduğunu belirtti.

Kaynak, üç saldırganın Stade de France yakınlarında öldüğünü, bir militanın ise Paris'in doğusunda sokakta öldürüldüğünü ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.