1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Paris'ten çatışma sesleri yükseliyor
Paris'ten çatışma sesleri yükseliyor

Paris'ten çatışma sesleri yükseliyor

Kanlı katliamın yaşandığı Paris'ten bu sabah çatışma sesleri yükseldi..

A+A-


Fransız basını ve Reuters Haber Ajansı Paris'in kuzeyinde yer alan St. Denis bölgesindeki polis operasyonunda çatışma çıktığı bilgisini geçti.

Operasyonun Paris katliamıyla ilgili olduğu, polisin şüphelilerden birini yakalamak için operasyon başlattığı aktarıldı. Reuters Haber Ajansı, çıkan çatışmada yaralanan polisler olduğu bilgisini geçti. Fransız basını operasyonun hedefinin paris saldırılarının planlayıcısı olarak bilinen Abdülhamit Ebayud olduğunu belirtiyor. Fas asıllı Belçika vatandaşı Ebayud'un Suriye'de olduğu sanılıyordu.

9. kişi ortaya çıktı

Fransız polisi bu güne kadar 8 olarak açıkladığı saldırgan sayısının 9'a yükseldiğini, bir saldırganın daha tıpkı olaydan hemen sonra kaçarak izini kaybettiren zanlı Salih Abdülselam gibi kaçmış olabileceğini tespit etti. Polis, bu kişinin Suriye'de olduğu zannedilen Abdülhamit Ebayud olduğunu tespit etti. Ebayud 28 yaşında ve Fransız vatandaş, cesetleri sürüklerken "Paris'te jet ski sürüklüyordum. Burada cesetleri sürüklüyorum" dedi.

Polis, arabadaki 3'üncü kişinin varlığını video görüntülerini inceleyerek ortaya çıkardı. Emniyet güçleri, saldırıda kullanılan Renault Clio marka üçüncü bir aracın varlığını da tespit etti. Araç Paris'in 18'inci bölgesinde kapıları açık terkedilmiş olarak buldu. Fransız polisi, Belçika plakalı otomobilin, saldırganları Belçika'dan getirmek için kullanıldığına inanıyor.

Paris saldırısını gerçekleştiren 6 saldırgan kendisini patlatarak, 1 saldırgan da polisle çatışmada ölmüştü. Fransız polisi 4 gün boyunca saldırıların 7 kişi tarafından yapıldığını, 8'inci kişinin ise kaçtığını söylemiş, Abdeslam hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Ancak soruşturmanın 5'inci gününde olay yerindeki video görüntüleri incelemelerinden ilk bar saldırısında kullanılan Seat marka arabanın içinde ise 2 değil 3 kişinin bulunduğu tespit edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.