1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARK SORUNU NEDENİYLE HAVAYA ATEŞ AÇTI!
PARK SORUNU NEDENİYLE HAVAYA ATEŞ AÇTI!

PARK SORUNU NEDENİYLE HAVAYA ATEŞ AÇTI!

Park sorunu nedeniyle havaya ateş açtı!

A+A-

Lefkoşa’ya bağlı Düzova köyünün ağıllar bölgesinde araç parkı nedeniyle çıkan anlaşmazlık sonucu av tüfeğiyle havaya ateş ederek, şiddet tehdidinde bulunduğu iddia edilen C.B. isimli şahıs tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı ve teminata bağlandı

 Didem MENTEŞ

Lefkoşa’ya bağlı Düzova köyünün ağıllar bölgesinde araç parkı nedeniyle çıkan anlaşmazlık sonucu av tüfeğiyle havaya ateş ederek, şiddet tehdidinde bulunduğu iddia edilen C.B. isimli şahıs tutuklandı. Zanlı C.B., 19 Mayıs’ta gerçekleşen ‘şiddet tehdidi, kanunsuz patlayıcı silah taşıma ve kullanma’ ile ‘kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu’ suçlarıyla ilgili olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Musa AVcıoğlu, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Aysın Bilgin ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Kemal Onbaşı’yı mahkemeye tanık olarak dinletti.

Park için kavga ettiler
Onbaşı, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Polis memuru, 19 Mayıs günü saat 12:30 sıralarında zanlı C.B’nin meskun mahal olan Düzova’nın ağıllar bölgesinde Hasan Taş’a ait hurdalık önündeki isimsiz sokak içerisinde, park sorunu yüzünden Hasan Özezinç ile tartıştığını söyledi. Tartışma sonrasında zanlının Düzova’daki ikametgahına giderek adına kayıtlı av tüfeğini ve bir adet patlayıcı madde olana avcı marka fişeği aldığını söyleyen Onbaşı, zanlının yeniden ağıllar bölgesine giderek Hasan Özezinç’e hitaben ‘erkeksen çık dışarı vuracağım seni’ diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu anlattı.

Havaya ateş etti
Ardında da söz konusu av tüfeği ile havaya bir el ateş etmek suretiyle meskun mahalde ateş açtığını söyleyen Onbaşı, polise haber verilmesiyle olay yerine gidildiğini ve s öz konusu emareleri zapt ettikten sonra zanlının tutuklandığını açıkladı.
Zanlı C.B. ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Kemal Onbaşı, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ve davalarında hazır bulunması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatla serbest
Yargıç Avcıoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlının davalarında hazır buluncaya kadar yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine direktif verdi. Yargıç, ayrıca, KKTC vatandaşı bir kişinin 10 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve zanlının da ayda 1 kez en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalmasına emir verdi.

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.