1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARLAMENTERLER BİRLİĞİ BAŞKANI ÇELİK MUTLULUĞUNU KAYDETTİ
PARLAMENTERLER BİRLİĞİ BAŞKANI ÇELİK MUTLULUĞUNU KAYDETTİ

PARLAMENTERLER BİRLİĞİ BAŞKANI ÇELİK MUTLULUĞUNU KAYDETTİ

PARLAMENTERLER BİRLİĞİ BAŞKANI ÇELİK: “MUTLU BARIŞ HAREKÂTI KIBRIS TÜRKÜNÜN VAROLUŞ MÜCADELESİNİ ZAFERLE TAÇLANDIRDI”

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamenterler Birliği Başkanı Vedat Çelik, Mutlu Barış Harekâtı’nın Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesini zaferle taçlandırdığını, Harekât’ın 39. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunun yaşadığını kaydetti.

Çelik bugün yaptığı yazılı açıklamada, 20 Temmuz 1974 günü Türk Ordusu’nun adaya ayak basmasıyla başlayan ve 15 Ağustos 1974’te tamamlanan Barış Harekâtı’nın, sadece Kıbrıslı Türklerinin değil, dünyada yaşayan Türklerin göğsünü kabarttığını vurguladı.

Çelik, “Barış Harekâtı, Kıbrıs Türlerine barış ve özgürlük getirmekle kalmadı, Kıbrıslı Rumlara ve Yunanistan’a da demokrasi getirdi” diye belirtti.

Vedat Çelik, Barış Harekâtı’nı gerçekleştiren Türk Ordusu’na, orduyu yaratan Türk milletine, harekâta katkı koyan Mehmetçiklere, gazilere, mücahitlere teşekkür ederek, şehitleri rahmetle andı.

Barış müzakerelerinin başladığı 1968 yılından günümüze kadar geçen 45 yıllık süreye değinen Çelik, sürdürülen çözüm görüşmelerini değerlendirdi,  görüşmelerin anlamsız olduğunu söyledi.

Çelik, KKTC halkının ve Meclisi’nin, müzakerelerini anlamsızlığını dikkate alması isteyerek, “Rum-Yunan ikilisinin 45 yıldır değişmeyen yaklaşımının bundan sonra değişmesini beklemek kendi kendimizi aldatmaktır. Bunun zaman ve zemin kaybından başka bir sonuç getirmediği zaten binlerce örnekle sabit olmuştur” dedi.

Vedat Çelik, ülkenin geleceği için bazı kararlar alınmasının şart olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Kendi ayakları üzerinde duran, halka eşit ve adil davranan etkin bir devlet yönetim şekli geliştirilmesi, halkın iradesi doğrultusunda çalışan bir parlamento oluşturulabilmesi, evrensel demokrasi ilkeleri çerçevesinde bir yaşamın hayata geçirilmesini sağlayacak kararlar alınması gerekiyor.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.