1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Parmak İzini Kandırdılar!
Parmak İzini Kandırdılar!

Parmak İzini Kandırdılar!

Dünya şokta!

A+A-

Parmak izi sensörlerini aldatmak çok kolay

Çinlilier sahte parmaklar yardımıyla parmak izi sensörlerini yerle bir etmeyi başardı.

MWC 2016, merakla beklenen yepyeni cihazların ve ürünlerin tanıtımının yanında yazılım ve güvenlik alanında birçok dikkat çekici gelişmeye de sahne oldu. Bunların en önemlilerinden biri de parmak izi okuyucuları üreten Çinli bir firmanın bir akıllı telefonu kandırmanın aslında ne kadar kolay olduğunu göstermesiydi.

Vkansee adlı bu firma kilden, ve hatta basit bir oyun hamurundan yapılan sahte parmakların akıllı telefonlardaki sensörler üzerinden cihazların kilidini açabildiğini kanıtladı. BBC'de yer alan habere göre bu sahte parmaklar gerçek parmakların kötü bir kopyası olduğunda bile bazı cihazlardaki düşük çözünürlüklü sensörleri aldatabiliyor.

56d1591967b0a97110ce60a5.jpg

Vkansee, aslında bu çarpıcı buluşunu bir anlamda ne kadar başarılı sensörler yaptığını gösterebilmek amacıyla kullandı. Ortalama bir çözünürlüğün dört katı olan 2.000 dpi'lık yüksek çözünürlüklü parmak izi tarayıcıları üreten firma en gerçekçi sahte parmaklarla bile bu sensörlerin kandırılamadığını gösterdi.

Elbette bir telefon üzerinden parmak izinizin elde edilmesi de oldukça zorlu bir süreç gerektiriyor. Fakat Vkansee'nin bu deneyi yine de cihazlardaki bu biyometrik teknolojilere duyulan güvenin de bir sınırı olabileceğini ortaya koydu.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.