1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “PARTİ AYIRMAKSIZIN, GÖRÜŞLERİMİZİ BENİMSEYEN ADAYLARI DESTEKLEYECEĞİZ”
“PARTİ AYIRMAKSIZIN, GÖRÜŞLERİMİZİ BENİMSEYEN ADAYLARI DESTEKLEYECEĞİZ”

“PARTİ AYIRMAKSIZIN, GÖRÜŞLERİMİZİ BENİMSEYEN ADAYLARI DESTEKLEYECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde, odanın görüşlerini benimseyerek, sahiplenen milletvekili adaylarını destekleme kararlılığında olduğunu bildirdi.

A+A-

KTSO Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının, milletvekilliği adaylık süreciyle ilgili son günlerde yaşananları hak etmediğine işaret edilerek, partilerin sadık kalmadığı seçim programlarını odanın da dikkate almayacağı belirtildi.

Sürdürülebilir bir ekonomi için, tüketime dayalı modelden çıkılarak, mal ve hizmet üretimine dayalı üretken bir yapının geliştirilmesinin devlet politkası olması gerektiği kaydedilen açıklamada, odanın ekonomik görüşleri şu şekilde sıralandı:

Üretim sektörlerinin başta enerji maliyetleri olmak üzere girdi maliyetleri düşürülmeli. Finansmana erişimin ve borçların yeniden yapılandırılmasının sağlanmalı. Yerli ürün kullanımının artırılması için kamuoyunda tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi, okullarda yerli ürün bilincinin geliştirilmeli. Katma değeri yüksek olan ürünlerde yerli üretimin ithal ürünlere karşı korunması ve desteklenmesi için, ithalat rejiminde Türkiye’deki örnek uygulamaların(fon, kota, yasakların) kararlılıkla, korkmadan hayata geçirilmeli. Üretim fazlası olan, kırsalda kalkınma yaratan ve ihracatta pazar sıkıntısı yaşanan narenciye, patates, zeytin ve harup gibi üretim sektörlerinin geliştirilmesi için portakal suyu, zeytin gibi ürünlerin ithalatının yasaklanmalı. İhracatın geliştirilmesi konusunda İhracatçılar Meclisi ve İhracatı Geliştirme Fonu kurulmalı. Kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele konusunda kararlı bir mücadele sergilenmesi, haksız rekabet yaratan unsurların mümkün olduğunca kaldırılması; kaçak işgücü, devlette ikinci iş vb.

Yasal mevzuatlar ve anayasanın çağdaş ülke normlarına göre düzenlenmesinin sağlanmalı. Kamu yönetiminin sağlıklı hale gelmesi kapsamında; kamu reformu çalışmalarının tamamlanması, bürokrasinin azaltılarak e-devlet uygulamalarının hayata geçmesinin sağlanması ve bu yapılırken mümkün olduğunca yerel şirketlerden faydalanılmalı. Ülkemizden know-how ve yetişmiş insan göçünü önleyecek, üniversite mezunu gençlere iş kurma şansı veya istihdam sağlayacak  teknopark modelinin ağırlıklı olarak KTSO  ve ilgili sivil toplum örgütleriyle birlikte hayata geçirilmeli. Organize Sanayi Bölgeleri yönetiminin Sanayi Odası’na devredilmeli.Tüm altyapı projelerinin ihalelerinin KKTC’de açılmasının sağlanmalı. Kıbrıs sorunu konusunda iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federal bir sistemin kurulması yönünde görüşmelerin devam ettirilmeli”

Açıklamanın sonunda, “Yukarıdaki maddeleri destekleyen, üretim sektörlerine inanan, üreticilerin sorunlarının aşılmasına çaba gösterecek şeffaf, hesap verebilir, eşitlik ve dürüstlük  ilkelerine bağlı kişileri KTSO olarak hangi partiden olursa olsun genel seçimlerde destekleyeceğimizi kamuoyuna saygı ile belirtiriz” ifadelerine yer verildi.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.