1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARTİ GİDİŞATINDAN HOŞNUT OLMAYAN ÇOK SAYIDA PARTİLİ...
PARTİ GİDİŞATINDAN HOŞNUT OLMAYAN ÇOK SAYIDA PARTİLİ...

PARTİ GİDİŞATINDAN HOŞNUT OLMAYAN ÇOK SAYIDA PARTİLİ...

PARTİ GİDİŞATINDAN HOŞNUT OLMAYAN ÇOK SAYIDA PARTİLİ...

A+A-

“PARTİ GİDİŞATINDAN HOŞNUT OLMAYAN ÇOK SAYIDA PARTİLİDEN ALDIĞIM MESAJLAR DOĞRULTUSUNDA GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLMAYA KARAR VERDİM” 

“ÜLKE SİYASETİNE GÜVENSİZLİK HAT SAFHADA”

Ulusal Birlik Partisi (UBP)Milletvekili Ünal Üstel, uzun süredir bölgelere ziyaretler gerçekleştirdiğini, partinin nabzını tuttuğunu ve parti gidişatından hoşnut olmayan çok sayıda partiliden aldığı mesajlar doğrultusunda Genel Başkanlığa aday olmaya karar verdiğini belirtti.
 
Üstel’in, bugün Golden Tulip Hotel’de düzenlediği basın toplantısına partililer, ailesi ve basın mensupları katıldı.

Üstel konuşmasında, “UBP’yi eski başarılı günlerine yeniden taşımak, toparlamak ve partinin tüm neferlerine ağabeylik yapmak” yönünde gelen yoğun isteklerin kendisini son derece memnun ettiğini kaydetti.

31 Ekim tarihinde yapılacak kurultayda Genel Başkanlığa aday olmasının amacının, “UBP’nin halkın yeniden ilk tercihi olmasını sağlamak, parti camiası ile yeni bir vizyon oluşturarak geçmişin birikimleriyle toplumun kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmek, Parti yetkili kurallarıyla sektör temsilciliklerini bir araya getirip çalışma grupları oluşturarak radikal kararlar almak olduğunu” kaydeden Üstel, “Kıbrıs Türk siyasi yaşamında bir mihenk taşı olan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulup yaşatılmasında tartışmasız lider parti olan Ulusal Birlik Partisi’nin geleceği ile ilgili tarihi bir sürece girilmek üzere olunduğunu” belirtti.

Partinin Ekim ayı sonunda yapılacak olan olağan kurultayla yeni başkan ve yönetimini belirleyerek ülkenin geleceği için önemli bir değişime imzasını atacağını dile getiren Üstel, ülkede yaşanan son genel, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke insanının değişimden yana tavır koyduğunu ve tavrını buna göre belirlediğini gördüklerini kaydetti.

“ÜLKE SİYASETİNE GÜVENSİZLİK HAT SAFHADA”

Ülke siyasetine ve siyasetçisine karşı güvensizliğin hat safhaya çıktığını üzülerek izlediklerini söyleyen Üstel, “Bu süreçte bizi ilgilendiren Ulusal Birlik Partisi olup, siyasete olan güvenin yeniden kazandırılması, özelde partimize genelde Kıbrıs Türk toplumuna büyük yarar sağlayacaktır. Bu noktada, toplumun güven kaybının sorgulanması ve özellikle de partimizde demokrasi mekanizmasının doğru ve düzgün olarak çalıştırılması hayati öneme sahiptir.

Başta partililerimiz olmak üzere, tüm kamuoyu ve halk uzlaşan, katılımcı demokrasiye inanan bir UBP’ye ihtiyaç duymaktadır” şeklinde konuştu.

“Bu amaçlar doğrultusunda, hepimizin de takdir ettiği gibi siyasi yaşamım boyunca partimden ve halkımdan aldığım destekle devletin çeşitli kademelerinde bana verilen görevleri başarı ile yürüttüm ve yürütmeye devam ediyorum” diyen Üstel, uzun süreden beri bölgelere ziyaretler gerçekleştirdiğini, partilinin nabzını tuttuğunu kaydetti.

Yapılan ziyaretler çerçevesinde kendileri gibi partinin gidişatından hoşnut olmayan çok sayıda partilinin olduğunu üzülerek gördüğüne dikkat çeken Üstel, “Bununla birlikte onlardan aldığım mesajlar doğrultusunda partimizi eski başarılı günlerine yeniden taşımak, toparlamak ve partimizin tüm neferlerine ağabeylik yapmam yönünde gelen yoğun istekler beni son derece memnun etmiştir.

Partililerimiz ile uzun süredir gerçekleştirdiğimiz ziyaretler sonucunda tabanımızdan aldığımız istekler nedeniyle UBP Genel Başkanlığı’na aday olarak ülkeme ve partime vefa borcumu ödeyebilme fırsatı bulacağıma inanmaktayım” dedi.

Adaylığa başvurmasındaki amacın UBP’nin halkın yeniden ilk tercihi olmasını sağlamak, tüm parti camiası ile yeni bir vizyon oluşturarak geçmişin birikimleriyle toplumun kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmek, Parti yetkili kurallarıyla tüm sektör temsilciliklerini bir araya getirip çalışma grupları oluşturarak radikal kararlar almak olduğunu dile getiren Üstel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Katılımcı demokrasi anlayışı ile halkıyla yeniden kucaklaşabilen bir kitle partisi yaratmak amacıyla çıktığım bu yolun tüm partililerin ve ülke vatandaşlarımızın desteğini alacağımızdan kuşkum yoktur. UBP’yi layık olmadığı şu anki sürecinden kurtarıp, yeniden kamuoyuna mal etmek için Ekim ayında yapılacak olan Kurultay’da Genel Başkanlığı’na aday olduğumu bir kez daha vurgulayarak saygılar sunarım”.

SORULAR

Toplantıda, partide üye yazımı konusunda sıkıntıların olup olmamasının sorulması üzerine Üstel, hazırlanan tüzüğün tam demokratik olmadığını, hedeflenen oranda üye yazılmadığını, fakat bir hafta içerisinde yapılacak itirazlarla var olan sıkıntıların giderilebileceğini söyledi.

Siyasilere olan güvensizliğin kendisi tarafından sorgulanıp sorgulanmadığını, adaylık başvurusunda 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun teşvikinin olup olmadığı sorularak, UBP Milletvekili ve Genel Başkan adayı Nazım Çavuşoğlu’nun “koalisyon hükümetini parti değil UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yaptığı” iddiasının da hatırlatılması üzerine Üstel, koalisyon hükümetinin yetkili organlardan onay alınarak yapıldığını fakat kendisinin Genel Başkan olması halinde koalisyon hükümetinin devam edip etmeyeceğini üyeler ile masaya yatırarak karar vereceklerini söyledi.

Üstel, şuandaki hükümetin icraat hükümeti değil kurultay hükümeti olduğunu kaydetti.

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve hatta eski Başbakan İrsen Küçük’ün Partinin değerli büyükleri olduğunu dile getiren Üstel, “Buna parti kurumsal yapısında saygı göstermek lazım” dedi.

Partiye kaşı güvensizlik olduğunu söyleyen Üstel, disiplin, otorite ve çalışma olması halinde başarının da olabileceğini kaydetti.

Güvensizliğin disiplinsizlikten kaynaklandığını savunan Üstel, halka verilen sözlerin tutulmadığını, kendisinin Genel Başkan olması halinde güvensizlik ortamını kaldıracağını belirtti.

Konuşma ve soruların ardından ailesi ile resim çektiren Üstel, daha sonra partililere ve basın mensuplarına resepsiyon verdi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.