1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARTİLER İLERLEME RAPORUNU YORUMLADI
PARTİLER İLERLEME RAPORUNU YORUMLADI

PARTİLER İLERLEME RAPORUNU YORUMLADI

''Türkiye AB katılım sürecindeki engelleri kaldırmak istiyorsa Güney Kıbrıs karşısındaki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekt...''

A+A-

 

Rum siyasi partiler, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye İlerleme Raporu’nu yorumladılar.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazetelere göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Türkiye’nin AB katılım sürecindeki engelleri kaldırmak istiyorsa Güney Kıbrıs karşısındaki  yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini savundu.

Kiprianu, İlerleme Raporu’nun, başlıkların açılmasını önerdiğini ve bunun da göçmenlik konusundaki karşılıkları gizleyen bir durum olduğunu ifade etti.

DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis, her zaman için AB’nin Kıbrıs sorununun çözümü için katalizör olması gerektiğini savunduklarını belirtti.

İlerleme Raporu’nda, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilişkilendirilmesi resminin çıkarıldığını belirten Tornaridis, raporu olumlu olarak değerlendirdiklerini, bununla birlikte AB ilke ve değerlerinin Kıbrıs sorununun çözümü içerisinde var olmasının gerektiğini söyledi.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, “Eğer bir hükümet, siyasetinin çöktüğünü örtbas etmek için bir karara yönelik memnuniyetini dile getiriyorsa, o zaman bu hükümet, devlet ve halk için tehlike arz etmektedir” ifadesini kullandı.

Papadopulos, hükümetin, “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni savunamadığını, bununla birlikte Türkiye’yi Güney Kıbrıs karşısındaki AB yükümlülüklerinden özgür bıraktığını belirtti.

Rum Çevreciler ve Ekologlar Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu, Avrupa Komisyonu’nun, İlerleme Raporu’yla birlikte, bir kez daha, Güney Kıbrıs karşısında “Pontius Pilatus” (Hz. İsa'yı yargılayan mahkemeye başkanlık etmiş ve çarmıha gerilmesi emrini vermiş Yahudi valisi) tavrı sergilediğini ifade etti.

Hrisostomu, göçmenlik konusunun olguları değiştirdiğini ve güzergahın tam ters döndüğünü savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.