1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARTİLERDE ADAY HEYECANI!
PARTİLERDE ADAY HEYECANI!

PARTİLERDE ADAY HEYECANI!

HP’de bölgeler netleşiyor

A+A-
Yerel seçimlere 2 ay gibi bir süre kalması partilerin de çalışmalarını hızlandırmasına neden oldu. HP-CTP ve DP aday belirleme süreçlerinde yol alıyor

 

Yerel Yönetim Seçimleri’ne tam 2 ay kalması siyasi partilerin aday belirleme çalışmalarını hızlandırmasına neden oldu. Yerel seçimlerin 24 Haziran tarihinde yapılmasına kesin gözle bakılırken, bununla ilişkin yasa tasarısı dün Cumhuriyet Meclisi’nden geçti.

Tüm bu gelişmeler ışığında bazı partilerde bölgelerde çıkaracakları adayları da netleştirmeye başladı. Halkın Partisi dün bir açıklama yaparak 5 bölgede kendi adayını çıkaracağını ifade ederken 4 bölgede ise bağımsız adayları destekleyeceğini açıkladı.

Demokrat Parti de 5 bölgede kendi adayını çıkarma kararı alırken, CTP Mağusa ve Mehmetçik Belediye Başkan adaylarını belirledi.

HP’de bölgeler netleşiyor

Halkın Partisi önceki akşam gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında Haziran 2018 Yerel Yönetimler Seçimi’nde nasıl bir yol izleneceği, kendi adayları ve hangi adaylara destek belirtileceği konusunda kararlar aldı.

Toplantı sonrasında Partinin; Paşaköy, Vadili, Dipkarpaz, Mehmetcik ve Lefke Yerel Yönetimlerinde kendi Belediye Başkan adaylarını çıkarma; bunun yanı sıra Girne,Beyarmudu,Yeni Boğaziçi ve Alsancak Belediyelerin de ise bağımsız Belediye Başkan adaylarına destek verme kararı aldığı açıklandı.

Yapılan açıklamada Halkın Partisi’nin kendi adayı olarak kararlaştırdığı belediye başkan adayları Lefke Belediyesi için Fehmi Çamlıköylü, Paşaköy Belediyesi için Mehmet Aktaş, Vadili Belediyesi için Erhan Kaya, Mehmetçik için Kani Buranay ve Dipkarpaz Belediyesi için Havva Elkovan olarak belirlendi . Parti ayrıca, bağımsız aday çıkmaları halinde Girne Belediyesi’nde Osman Fırat’ı, Yeni Boğaziçi Belediyesi’nde Mustafa Zurnacılar’ı ve Alsancak Belediyesi’nde ise Fırat Ataser’i belediye başkan adayı olarak destekleme kararı aldı.

Halkın Partisi yetkilileri dün akşam alınan kararlar arasında; diğer Belediyelerle ilgili istişarelere devam edilmesinin ve hükümet ortaklarının oluşturacağı ittifak’a bağlı kalınmasının da olduğunu belirtti.

Osman Fırat sürprizi

Halkın Partisi Girne’de Osman Fırat’ın bağımsız aday çıkması halinde destekleneceğini ifade etti. 23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat’ın adaylığı sürpriz olarak nitelendirildi.

Osman Fırat ismi her ne kadar siyasi kulislerde konuşulsa da resmi olarak henüz netleşmedi.

Osman Fırat’ın Girne’de CTP, HP, TDP ve DP’nin desteğini alacağı iddia ediliyor.

CTP Mağusa ve Mehmetçik’te belediye başkan adayları belirlendi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi 19 Nisan 2018 Perşembe akşamı gerçekleştirdiği toplantının kararlarına uygun olarak yapılan çalışmalar sonucunda Mağusa Belediye Başkan adaylığına Erol Adalıer’in, Mehmetçik Belediye Başkanlığı’na da Cemil Sarıçizmeli’nin aday gösterilmesine karar verdi.

Demokrat Parti 5 bölgede kendi adayını çıkaracak

Demokrat Parti, yerel seçimlerde Lefkoşa, Değirmenlik, Tatlısu, Vadili ve İnönü’de başkan adayı çıkaracağını açıkladı.

Demokrat Parti’de Lefkoşa için ismi geçen en önemli aday ise Okyay Sadıkoğlu. Mağusa’da İsmail Arter’i destekleyecek olan Demokrat Parti, ittifak dışında kalan bölgelerde 5 bölgede kendi adayını çıkaracak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.