1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “PARTİM DOĞRU YÖNETİLMEDİĞİ İÇİN ADAYIM”
“PARTİM DOĞRU YÖNETİLMEDİĞİ İÇİN ADAYIM”

“PARTİM DOĞRU YÖNETİLMEDİĞİ İÇİN ADAYIM”

Saner, “partisi iyi yönetilmediği için aday olduğunu” açıkladı;

A+A-

 

SANER: “PARTİM DOĞRU YÖNETİLMEDİĞİ İÇİN ADAYIM”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı ve Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner, “partisi iyi yönetilmediği için aday olduğunu” açıkladı.

Hamza Ersan Saner, seçim ofisi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, genel başkanlık vizyonunu paylaşıp, mevcut yönetimi eleştirdi.

Açıklamasında  adaylık gerekçelerini belirten Saner, aday olmasındaki en önemli etkenin, UBP’nin bugün içine düşürüldüğü durum olduğunu ileri sürerek, “Siyasetin lider partisi olan UBP’nin şu an iktidarın küçük ortağı gibi göründüğünü” söyledi.

UBP’nin siyasetteki konumunun lider parti olduğunu ifade eden Saner,  bu duruşun yıllar boyu devam edeceğini belirtti.Ersan Saner, “UBP ülkenin yüzde 65’inin kırmızı çizgilerinin örtüştüğü bir partidir” dedi.

UBP’nin hem iç konularda, hem de Kıbrıs sorununda önemli misyonu bulunduğuna değinen Saner, adaylık gerekçelerini sıraladı.

UBP’nin tüm kademelerinde çalışmış ender kişilerden olduğunu ifade eden Saner, “Partim doğru yönetilmediği için adayım” ifadesini kullandı. 

Saner, başarının rakibin başarı veya başarısızlığına endekslenemeyeceğini belirterek, “Önemli olan sizin ortaya koyacağınız performans ve projelerdir” dedi.

Ersan Saner, parti başkanına eleştirinin partiye zarar verdiğinin bilincinde olduğunu vurgulayarak, “Genel başkan eleştirileri fazlasıyla hak ediyor ancak bunu tartışacağımız platform başkadır” ifadesine yer verdi.

Partiyi toparlamanın genel başkanın esas görevlerinden olduğunu vurgulayan Saner, genel başkanın mazeretlerin arkasına saklanamayacağını kaydetti.

Ersan Saner, “Sayın genel başkanın her yere ulaşıp herkese dokunma konusunda ciddi bir zafiyeti var” dedi.

Hükümet olanaklarının kurultayda vahşi bir biçimde kullanıldığını iddia eden Saner, kendisinin Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı dönemlerinde  göreve yurt dışından getirttiği  Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu’nun görevden alınmaya çalışıldığını, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener’in ise kurultay dengelerini kurmak için görevden alındığını savundu.

“İşini gücünü bırakıp yurt dışından ülkemize hizmet vermek için gelen kişileri kurultay dengeleri için görevden almaya kalkıyorlar” diyen Saner, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.