1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "PARTİYE O KADAR ÇOK BORÇ BIRAKILDI Kİ..."
"PARTİYE O KADAR ÇOK BORÇ BIRAKILDI Kİ..."

"PARTİYE O KADAR ÇOK BORÇ BIRAKILDI Kİ..."

"Partiye o kadar çok borç bırakıldı ki..."

A+A-

 

Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt milletvekili Kemal Dürüst, Gökhan Altıner'in Genç TV'de sunduğu Kıbrıs'ta Manşet programına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs Postası – Çağdaş Öğüç

Dürüst, UBP'nin çok kötü bir dönemden geçtiğini, ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar da kişisel anlamda bu sorunların taşındığını ve sonucunda ise memleket ve partinin zarar gördüğünü kaydetti.

PARTİYE O KADAR ÇOK BORÇ BIRAKILDI Kİ...”

Dürüst, Tüzük olayının bir günde olmadığını ifade ederek, “her vekilden 800 TL para kesilmesine rağmen, o kadar borç bırakıldı ki partiye, borç halen devam etmektedir” dedi. Halkın artık tahammülünün kalmadığını da ifade eden Dürüst, siyasi partilerin kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini belirtti.

Gökhan Altıner'in Derviş Eroğlu ile ilgili partide rahatsızlık olduğuna dair sorusu üzerine ise Dürüst, “Derviş Bey'e olan sevgim saygım devam edecektir. Genel rahatsızlık bana gelmedi” ifadelerini kullandı.

CTP-UBP NEDEN OLMASIN?”

Dürüst sözlerine şöyle devam etti:

“İstifa edecek bir Başbakan var. Ardından Talat Parti Meclisi sonrasında, 'Yorgancıoğlu istifasını vermek istedi fakat ben ona 3-5 gün daha biz bir çalışma yapıyoruz' dedi. Tufan Bey çalışmaların bu hafta biteceğini söylemiştir. Hükümet taslak programı hazırlıyorlar. Bu beklenti, yeni bir hükümet modelinin doğacak olmasından dolayı da halkı da, basını da yakından ilgilenmeye itmiştir. CTP ile DP'nin ortaya koydukları hükümet anlayışına halk onay vermemiştir. Ben başarısız buluyorum. Hükümet icraat anlamında ne ortaya koymuştur? Bir sıkıntı var! Yeni hükümet kurulurken ülkede seçenekler vardır. Ya mevcut hükümet şekillenerek yoluna devam edecek, ya da bugüne kadar hiç olmayan taban sesleri CTP-UBP'nin anlaşmasını istiyor. UBP ana muhalefettir. Mevcut bir hükümet var ve istifa etmedi. CTP, UBP ile hükümet kurma noktasına gelirse, belirli bir takvime ortaya konulacak hususlarda anlaşılırsa, halk için halk yararına olacaksa neden olmasın?”

MİLLETVEKİLİ KAFASINA TAKMIŞSA GİDER”

Bugün Cumhuriyet Meclisi'nden geçmesi beklenen Siyasal Partiler Yasa Tasarısı ile ilgili olarak Dürüst yaptığı açıklamada Yasa'nın bugün geçeceğini tahmin ettiğini belirterek, milletvekili transferi noktasında Yasa'nın Anayasa'dan dönebileceğini söyledi.

Dürüst konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bir milletvekilinin ayrılmayı kafasına takması durumunda gideceğini ve bunun önüne geçilemeyeceğini kaydetti. Dürüst, “bir partideyseniz, parti kararlarına uyarsınız, transfer de olabilirsiniz” dedi.

UBP MUHALEFETTE KALABİLECEK BİR PARTİ DEĞİL”

UBP'nin muhalefette kalamayacak bir parti olmadığını da belirten Dürüst, “UBP zaman muhalefette kalsa ya tek başına iktidar ya da en yüksek oyla seçimden çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Dürüst, “ille koalisyona girelim diye bir kaygımız da yoktur. UBP şu anda birinci partidir! Bir görev verilir ve geniş tabanlı bir hükümetle, radikal bir karar alınır ve uygulanır ve seçim yapılmayan uzun soluklu hükümet kurulması iyi birşeydir” dedi.

BAZI SENDİKALAR HERŞEYDEN ÜSTÜN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR”

Ülkede yaşanan sendikalar sorununa da değinen Dürüst, sendikaların ülke için çok gerekli olduğunu ifade ederek, bazı sendikaların vekillerden, Cumhurbaşkanı'ndan üstün olduğunu düşündüğünü belirterek, bunun yanlış olduğunu ve bazı sendikaların herşeyden üstün olduklarını düşündüklerini kaydetti.

Dürüst, Nisap sorunu yaşayan sendikalar da vardır. Sendikalar olmalıdır ama nerede olmaları gerektiğini bilmelidirler” dedi.

KIRGINLIĞA İNANAN BİRİ DEĞİLİM”

Dürüst, siyasette kırgınlığa inanan biri olmadığını da belirterek, Bakanlık yaptığı dönemde, kendisini görevden alan İrsen Küçük'e kırgın olmadığını, kendisine iki defa bana görev verdiğini ancak o defadefa görev vermediğini belirtti. Gerekçesinin Kurultay kavgası olduğunu da belirten Dürüst, “olağanüstü bir durumdu oldu bitti. Bu noktadan itibaren herkes kendi partisi içinde, kavga ile bir yere varamayız artık” dedi.

GENEL BAŞKANLIK DÜŞÜNCEM YOK”

Gökhan Altıner'in, yapılacak olan Kurultay'da Genel Başkanlık için aday olup olmayacağı sorusu üzerine Dürüst, “Genel Başkanlık ile ilgili bir düşüncem yoktur. Kısa vadeli hedeflerim arasında böyle bir düşüncem yoktur. Özgürgün'e de destek veriyoruz. İlçe Başkanlığı'nı da ben almadım. Bana görev verildi ve aldım. Partide 4. kıdemli veya kıdemsiz olan kişi bu hedefle yola çıkmasını doğru bulmuyorum. Parti için değil, halka ne verildiğine bakacaksınız, sonra talip olacaksınız” dedi.

LEFKE'NİN YATIRIMA İHTİYACI VAR”

Dürüst, sözlerine şöyle son verdi:

“Lefke'nin yatırıma ihtiyacı vardır. Maden anlamında olmasına gerek yok! Oradaki çevre, herşeye redçi yaklaşılmamalıdır. Çevreyi kirletecek bir unsur ile tedbir alınmalıdır ama yatırıma ihtiyaç vardır. Özel sektörü de oraya çekmek kaydı ile yatırımları yapılmalıdır. Çok geç kalınmıştır.”

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.