1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARTİYİ BÖLMEK İÇİN DEĞİL...
PARTİYİ BÖLMEK İÇİN DEĞİL...

PARTİYİ BÖLMEK İÇİN DEĞİL...

PARTİYİ BÖLMEK İÇİN DEĞİL...

A+A-

Genel başkan adaylarından  Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa milletvekili Ersan Saner, partiyi bölmek için değil herkesi kucaklamak için aday olduğunu kaydetti.

Yazılı açıklamasında, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün açıklamalarının partiye zarar verdiğini dile getiren Saner, “Genel Başkan, aday olan vekiller nedeniyle partide bölünmeler, parçalanmalar yaşanacağını iddia ediyor. Bu açıklamaların kimseye faydası yok, sadece UBP’ye zararı var” dedi.

Genel Başkan Özgürgün ile istediği ortamda karşı karşıya gelmeye, konuşmaya, sıkıntıları gidermeye hazır olduğunu da kaydeden Saner, üye yazılımlarındaki antidemokratik uygulamalar olduğunu yineledi.

CTP-BG- UBP hükümetinin icraat değil, kurultay hükümeti olarak kurulduğunu da savunan Saner, şunları  ekledi:

“CTP ile hükümet olunması değil, UBP’nin küçük ortak durumuna düşülmesi kabul edilmez. Biz iki kez farklı bakanlıklarda bulunduk, durumu biliyoruz. UBP’ye içi boşaltılmış bakanlıklar verildi. 5 bakanlık alınarak eşit ortak olduk denilmesi aldatmacadan öteye gidemez. UBP aşağılanmıştır ve kimsenin bunu UBP’ye yapma hakkı yoktur.

Benim Meclis kürsüsünden yaptığım konuşma da ortadadır. Hükümete güven oyu verdim ancak Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, telefon hizmetleri  ve limanların özelleştirilmesi yerine özerkleşmenin ön planda gündeme getirildiğini ve bu konuda taviz verilmesinin mümkün olmadığını vurguladım.”

Genel Başkan adaylığının bakanlık alıp almamakla alakası olmadığını da ifade eden Saner, “Ben 2 yıl önce Genel Sekreter’lik makamına aday oldum. Bir kişi acaba neden Genel Sekreter adayı olur, hiç düşünüldü mü…” diye sordu.

Saner, Genel Başkanlığı kazanması halinde hükümetin durumunun tekrardan görüşülmesi gerekeceğini, erken seçime gitmekten çekinmediklerini de ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.