1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “PARTİZANLIKTAN ARINMIŞ KAMU YÖNETİMİ İÇİN...”
“PARTİZANLIKTAN ARINMIŞ KAMU YÖNETİMİ İÇİN...”

“PARTİZANLIKTAN ARINMIŞ KAMU YÖNETİMİ İÇİN...”

Sonuçta, ülkeye, topluma hizmet için çıkılmış bir yoldur...

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, seçilmesi halinde, “partizanca uygulamalardan doğan adaletsizliklerin düzeltilmesi için mücadele edeceğini” kaydetti.

Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı, hafta sonunda Akdeniz ve Lapta’yı ziyaret ederek, yurttaşlarla bir araya geldi.

Akıncı ziyaretlerde yaptığı konuşmada, çekişme, kavga ve gürültüden uzak ortaya bir vizyon koyduğunu, bunu hakla paylaştığını belirterek, diğer adayların da tartışma platformlarında görüşlerini ortaya koymalarını bekleyeceğini belirtti.

“Sonuçta, ülkeye, topluma hizmet için çıkılmış bir yoldur” diye konuşan Akıncı, göreve gelmesi durumunda uygulamaya koyacağı “Kıbrıs’ta çözüm odaklı siyaset, Türkiye ile kişilikli ve karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler, toplumsal konulara duyarlılık, bağımsız ve tarafsız cumhurbaşkanı” ana başlıkları altında topladığı “Dört Boyutlu Siyaseti” konusunda bilgi verdi.

Yurttaşların, “kamuya alımlardaki partizanlıklardan şikâyet ederek, gençlerin geleceklerinin örgüt başkanlarının iki dudağı arasında olduğunu” dile getirmeleri üzerine Akıncı, şöyle konuştu:

“Yıllardır bununla mücadele ediyorum. Bu olay, çok vahim bir şekilde memleketin genelinde yaşanıyor. Müdürler, en bilgili, görgülü, halka o dalda en iyi hizmet verecek insanlar arasından değil, en iyi parti bayrağı sallayanlar arasından seçiliyor. Kamu Hizmeti Komisyonu bu güne kadar hep Cumhurbaşkanlarının kendilerine yakın bulduğu kişiler arasından tayin edildi. Sonunda Komisyon’da imza taklidine varan olaylar yaşandı. Bu makamlar tam tarafsız ve yetkin kişilerden oluşması gereken makamlardır.”

Akıncı, bu tür uygulamalara son verilmesi için 1999 yılında Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı olduğu dönemde yasa hazırlattığını ancak hükümetten gitmeleriyle yasallaştırılamadığını kaydetti.

Akıncı, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun demokratik ve çoğulcu bir yapıda nitelikli kişilerden oluşması gerektiğini savunduklarını, komisyonun teknik daire müdürlerini tayin etmesini istediklerini, üçlü kararnamelerin daraltılmasını, “çemberde en iyi bayrak sallayanların daire müdürlüğüne getirilmesine son verilmesini” istediklerini anlattı.

Kıbrıs sorununun, öncelikli konusu olmakla birlikte Cumhurbaşkanı’nın iç konularla da ilgilenmesi ve bu yanlışlıkları da işaret ederek rehberlik yapması gerektiğini belirten Akıncı, şöyle devam etti:

“Ben bunu yapacağım. Bu yanlışları düzeltmek için var gücümle çalışacağım. Geçtiğimiz seçimde halk Anayasa konusunda da Lefkoşa Belediye seçimlerinde de bir ders verdi. Şimdi cumhurbaşkanlığında da bir ders verecek, herkes bu mesajı alacak. Bazı şeyleri bu memlekette değiştirmeye başlıyoruz. Bunlar da değişmeyecek konular değillerdir. Bu adaletsizlikler için mücadele etmemiz gerekir. Orada tarafsız ve bağımsız bir organın oluşması için var gücümle çalışacağım. Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan başlayıp oradan aşağıya doğru düzelteceğiz.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.