1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PASPAS ALTINDAN TABANCA ÇIKTI
PASPAS ALTINDAN TABANCA ÇIKTI

PASPAS ALTINDAN TABANCA ÇIKTI

Paspas altından tabanca çıktı

A+A-

Nadire BAHADİ

Girne’de Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis ekipleri bir ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda Kenan Demirtaş’a ait  JD 431 plakalı araç içerisinde    9 milimetre çapında 1 adet tabanca ile 6 adet canlı mermi ele geçirdi. Polis olayla ilgili araç sahibi Kenan Demirtaş ile araçta yolcu olarak bulunan Tarık Mart ve Zahit Mesur Mohammed’i tutukladı. “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” suçlaması ile dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk süresi temin edildi.

İhbar yakalattı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Özmüezzin 12 Ağustos 2016 tarihinde saat 19:30 sıralarında alınan bir bilgide Girne’de Şair Nedim Sokak üzerinde faaliyet gösteren bir meyhanede bulunan zanlı Kenan Demirtaş, Tarık Mart ve Zahit Mesur Mohammed’in üzerinde silah olduğunun öğrenilmesi üzerine söz konusu işletmeye gidilerek zanlıların üzerinde arama gerçekleştirildiğini anlattı. Ardından zanlı Kenan Demirtaş’a ait JD 431 plakalı araç içerisinde arama yapıldığını ifade eden Özmüezzin aracın ön yolcu koltuğunun bulunduğu tarafta yerde paspas altında 9 milimetre çapında 1 adet tabanca ile 6 adet canlı merminin bulunduğunu açıkladı. 3 zanlının da soruşturma maksatlı olarak tutuklandığını kaydeden polis memuru, yapılan sorgu sırasında zanlı Tarık Mart’ın suçunu itiraf ettiğini kaydetti.

Balistik inceleme yapılacak

Emare olarak el konulan tabanca üzerinde balistik inceleme ve parmak izi incelemesi yapılacağını belirten polis memuru Mustafa Özmüezzin, alınacak ifadelerin bulunduğunu belirtti. Özmüezzin olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
3 gün tutuklu kalacaklar

Zanlı avukatları ilk etapta istenilen 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etmezken, Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Nüvit Gazi polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından zanlı Kenan Demirtaş, Tarık Mart ve Zahit Mesur Mohammed’in 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.