1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. PATATES KARACİĞERİ BİTİRİYOR
PATATES KARACİĞERİ BİTİRİYOR

PATATES KARACİĞERİ BİTİRİYOR

Patates karaciğeri bitiriyor

A+A-

 Araştırmayı yapan Doktor David Unwin yüksek karbonhidratlı ve düşük yağlı diyetlerin karaciğerde bulunan gama glutamil transpeptidaz (GGT)  seviyesini yükselttiğini ve karaciğerde hasara yol açtığını belirtti.
 
Araştırmada GGT seviyesinin yüksekliğinin Alkol ile bir bağlantısı olmadığı, alkolü çok az ya da hiç tüketmeyen hastalarda da fazla karbonhidrat miktarından dolayı GGT seviyesinin yüksek çıktığı ortaya çıktı.
 
Araştırmalarda yüksek GGT oranının kalp rahatsızlıkları ve diyabete neden olabileceği sonucuna varıldı. Araştırmaya katılan ve yüksek karbonhidratlı diyetler yapan hastalarda yüzde 20 oranında tip 2 diyabet belirtisine rastlandı.
 
Şekerli ve yüksek nişastalı gıdaların karaciğerde depolandığı ve farklı hasarlara yol açtığını belirten Unwin, alkolün gibi karbonhidratlarında dikkatli tüketilmesi gerektiğini belirtti.
 
Çözümün ise beslenmeye dikkat etmek olduğunu söyleyen Doktor David Unwin daha çok doğal ve yeşil gıdalara yönelmek gerektiğini, karbonhidrat ve alkol gibi gıdaların diyetlerde daha az ve dikkatli kullanılmasını önerdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.