1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. PATLAMALARDAN SONRA ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA
PATLAMALARDAN SONRA ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

PATLAMALARDAN SONRA ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Reyhanlı'daki patlamadan sonra olayla ilgili ilk açıklmayı yaptı: 20 civarında ölümüz var. 46 kadar yaralı var. Heran ölüm sayısı artabilir.

A+A-

Başbakan Recep Yayip Erdoğan, Hatay'daki patlamalarda 20 civarında kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını söyledi. Erdoğan, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu, ölü sayısının artabileceğini ifade etti. Erdoğan, " 'Çözüm süreci’ diye ülkemizde yeni bir dönemi başlattık. Bu yeni dönemi hazmedemeyen, barış havasını tahrik etmek isteyenler de bu tür davranışlar içerisine girebilir." dedi.

Beşiktaş'taki bir otelin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, otelden ayrılırken Hatay’daki patlamaları değerlendirdi.

Erdoğan, "Aldığım son bilgilerde maalesef 20 civarında ölümüz ve 46 kadar da yaralı var. Yaralıların içerisinde maalesef ağır olanlar var. Ölü sayısı artabilir. Şu anda gerek Hatay Valim, gerekse oradaki istihbarat birimlerimiz olayın kimler tarafından yapıldığı yönündeki çalışmalarını sürdürüyorlar." şeklinde konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreç hassas bir süreç. Özellikle ‘çözüm süreci’ diye ülkemizde yeni bir dönemi başlattık. Bu yeni dönemi hazmedemeyen, barış havasını tahrik etmek isteyenler de bu davranışlar içerisine girebilir. Çok dikkatli olmamız lazım. Hassasiyetleri olan bir ilimiz Hatay. Buradaki hassasiyetleri kaşımak adına bu tür olaylar yapılabilir. 20-25 bin Suriyeli sığınmacı oradaki kamplarımızda yaşıyor. Bunları hazmedememek gibi bir süreç de olabilir. Ölen kardeşlerime Allah’tan rahmet ve yaralı kardeşlerime Allah’tan şifalar diliyorum. Sabırlı olacağız ve İnşallah bu süreci aşacağız."  

"Hiç kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın"

Davutoğlu Reyhanlı'daki saldırı sonrası "Dışarıdaki durumu Türkiye'ye yansıtan karşılığını bulur. Gerekli tedbirleralınacak Hiç kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın" dedi.

Davutoğlu Almanya'da yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Gerekli tedbirler alınacak hiç kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalmasın. Kararlı politikamızdan vazgeçmeyiz. Suriye için kritik olan bu süreçte zamanla dikkat çekicidir. Bir çok dini barındıran Hatayımızı provoke etmeye çalışanlar çıkabilir. Araştırmalar sürüyor."

Kaynak:Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.