1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU
PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Patlamanın nedeni..

A+A-

 

İstanbul’un birçok noktasında büyük bir patlama sesi duyuldu. İstanbullular sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ‘patlama’ olduğunu yazdı. Anadolu Ajansı, Bayrampaşa'da metro istasyonu yakınındaki üst geçitte patlama olduğunu bildirdi. Güvenlik Kaynakları, patlamaya el yapımı, parça tesirli bombanın yol açtığını belirtti.

Akşam saatlerinde İstanbul'da 'esrarengiz patlama' paniği yaşandı. Sosyal medyada başlayan 'patlama' söylentisi çok sayıda kullanıcı tarafından binlerce kez paylaşıldı.

İlerleyen dakikalarda Bayrampaşa'da bir patlamanın meydana geldiği ortaya çıktı. Art arda gelen haberlerle patlama olaynın üzerindeki sır perdesi de yavaş yavaş kalkmaya başladı.

PARÇA TESİRLİ BOMBA İHTİMALİ

Hürriyet’in ulaştığı güvenlik kaynakları, patlamaya parça tesirli bir bombanın neden olduğu ihtimali olduğunu söyledi.

Güvenlik Kaynakları'ndan daha sonra yapılan açıklamada ise patlamaya el yapımı, parça tesirli bombanın yol açtığı belirtildi.

ÇELİŞKİLİ BİLGİLER GELDİ

NTV olayda en az 6 kişinin yaralandığını duyurdu. Habertürk'e göre iki aracın ağır hasar gördüğü patlamaya, istasyon yakınlarına yerleştirilen ve metro istasyon içindeyken patlayan boru tipi bomba yol açtı.

İSTANBUL VALİSİ: BİR YARALI VAR, NEDENİ BİLİNMİYOR

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, "Kadife Kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

“İlimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebi uzmanlarımızca tüm ihtimaller göz önünde tutularak etraflıca incelenmektedir.”

YARALININ DURUMU İYİ

Bayrampaşa'daki patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi.

METRO SEFERLERİ TEK HAT ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Patlama dolayısıyla metro seferleri tek hat üzerinden Aksaray ve havalimanı istikametine kısa süreli gecikmeyle yapılıyor.

BELEDİYE BAŞKANI AYDINER: 5 KİŞİ YARALANDI

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner patlamaya bariyerlerin önüne bırakılan bir bombanın neden olduğunu açıkladı. Belediye Başkanı Aydıner, Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre beş kişinin yaralandığını söyledi.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından konuyla ilgili Reuters'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İstanbul Bayrampaşa metro istasyonunda patlamaya benzer ses nedeniyle seferler durduruldu, sesin nedeni henüz bilinmiyor." 

ANADOLU AJANSI: ÜST GEÇİTTE PATLAMA OLDU

Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınındaki üst geçitte patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamanın olduğu bölgede polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgeden araç ve yaya geçişine izin verilmiyor.

METRO ARACININ CAMLARI KIRILDI

Patlama dolayısıyla bir metro aracının camının kırıldığı ve bu nedenle yolcuların tahliye edildiği öğrenildi.

Twitter kullanıcılarının paylaştığı bazı mesajlar şöyle:

1-604.jpg

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.