1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PAYLARINI ALIP KAÇTILAR MI?
PAYLARINI ALIP KAÇTILAR MI?

PAYLARINI ALIP KAÇTILAR MI?

Paylarını alıp kaçtılar mı?

A+A-

Soygun olayının baş zanlıları, Polis Müfettişi Mustafa Çetereisi ile Rıfat Fırat’ın olaydan sonra kendilerine düşen payı alıp kaçmış olabilecekleri iddia ediliyor.

Lefkoşa-Güzelyurt Mevlevi kavşağında 24 Temmuz tarihinde meydana gelen silahlı soygunda, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait çalınan 3 milyon TL’nin geri kalan kısmı aranıyor. Gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu suçla bağlantılı yeni zanlılar tespit edilerek çalınan paranın 770 bin 500 TL’sini bulan polis, geri kalan kısmı için ise dün yeniden arama çalışmaları gerçekleştirdi. Öte yandan paranın bir kısmının Mustafa Çetereisi ve Rıfat Fırat tarafından bir şekilde yurt dışına götürüldüğü öne sürülüyor.

PARANIN GERİ KALAN KISMI ARANDI
Aydınköy-Güneşköy bölgesindeki bazı arazilerde gerçekleştirdiği aramalarda paranın izine rastlamayan polis, akşam saatlerinde de yeniden zanlı Mahmut Fırat’ın evinde detaylı arama yaptı. İncir ağacının altında önceki gün 700 bin TL’yi bulan polis bu kez gerçekleştirdiği aramada, evin içini didik didik aradığı gibi, evin çatısı, bahçesinde de detaylı inceleme yaptı. Polis tarafından dün gerçekleştirilen aramalarda yeni bir kanıta ulaşılamazken, para arama çalışmalarının bugün de süreceği öğrenildi.

PARANIN YARISI YURT DIŞINA MI ÇIKARILDI
Öte yandan şimdiye kadar suçla bağlantılı 6 zanlı tespit eden polis, yeni isimlerin peşine düştü. Ayrıca çalınan paranın 1,5 milyon TL’sinin zanlı Mustafa Çetereisi ve Rıfat Fırat tarafından Türkiye’ye bir şekilde çıkarıldığı düşünülüyor. Paranın bir kısmının yurt dışına çıkarıldığına dair iddialar varken, polis çalışmalarını sürdürüyor. Polis ayrıca olayda kullanılan silahı da arıyor.

STAR KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.