1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PAZAR GÜNÜ HAZIR OLUN!
PAZAR GÜNÜ HAZIR OLUN!

PAZAR GÜNÜ HAZIR OLUN!

Adıyla üzümü, bağları temsil eden Ambeligu/Bağlıköy, Palüze Festivali’ne hazırlanıyor;

A+A-

 

BAĞLIKÖY’DE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR… BADEMLER DİZİLİYOR, ZİVANİYALAR YAPILIYOR

Adıyla üzümü, bağları temsil eden Ambeligu/Bağlıköy, Palüze Festivali’ne hazırlanıyor. Bu yıl 2’ncisi yapılacak festival kapsamında unutulmaya yüz tutan palüze, köfter, zivaniya yapımı festivalde uygulamalı tanıtılacak.

Pazar günü sabah 10.00’da devlet ve hükümet yetkililerinin konuşmalarıyla başlayacak festival kapsamında bir dizi etkinlik de yapılacak.

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen festival kapsamında, açılış konuşmalarının ardından keman ve kaval dinletisi ile halk dansları gösterileri sunulacak. Gün boyunca köy meydanında paluze yapılarak sucuk batırılacak. Köyü ziyaret edecek konuklar, bizzat palüze ve sucuk yapımına katılabilecek. Zivaniya/köfter sunumu ve satışı gerçekleştirilecek. Konuklar gün boyunca köyün dernek binasında ve otantik köy lokantalarında hazırlanan yemekleri tatma olanağına da sahip olacak.

Köy ürünleri, “bandabuliyam.com” sitesinden de internet üzerinden isteyenlere ulaştırılabilecek.

Palüze Günü’nde çocuklar da gözlemledikleri olayı ve Bağlıköy’ü çizebilecekler.

Lefke Belediyesi, Lefke Avrupa Ünivesitesi ve Başbakan Yardımcılığı’nın destek verdiği festival kapsamında günlerden beri hazırlıklar sürüyor.

Köylüler toplu halde badem kırıp sucuklar için hazırlık yaparken, zivaniya ve köfter malzemeleri hazırlanıyor.Konukları  ağırlamak için yollar düzenleniyor, park yerleri hazırlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.