1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “PAZARTESİ BAŞLATTIĞIMIZ EYLEMİN SORUMLULUĞUNU ÜZERİMİZE ALMIYORUZ”
“PAZARTESİ BAŞLATTIĞIMIZ EYLEMİN SORUMLULUĞUNU ÜZERİMİZE ALMIYORUZ”

“PAZARTESİ BAŞLATTIĞIMIZ EYLEMİN SORUMLULUĞUNU ÜZERİMİZE ALMIYORUZ”

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı (BES) Savaş Bozat, Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki (LTB) sorunların çözümünde bir arpa boyu kadar yol alınmadığını kaydederek, “Çalışanların artık dayanacak gücü kalmadı” dedi.

A+A-

BOZAT: “BİZİ İŞİMİZDEN MEN EDEN BELEDİYE BAŞKANI VE HÜKÜMETTİR. PAZARTESİ BAŞLATTIĞIMIZ EYLEMİN SORUMLULUĞUNU ÜZERİMİZE ALMIYORUZ”

YORGANCIOĞLU: “BENİM SİZDEN RİCAM, İŞİNİZİN BAŞINA DÖNMENİZDİR. SORUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

EYLEMCİLERDEN BİRİ YORGANCIOĞLU’NA SESLENEREK “SAYIN BAŞBAKANIM GEL CEBİMİ YOKLA, EKMEK PARASI BULURSAN SENİN OLSUN” DEDİ

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı (BES) Savaş Bozat, Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki (LTB) sorunların çözümünde bir arpa boyu kadar yol alınmadığını kaydederek, “Çalışanların artık dayanacak gücü kalmadı” dedi.

Başbakanlık önündeki eylemde konuşan Bozat, LTB’deki sorunlara dikkat çekerek, çalışanların yaşadığı sıkıntıları anlattı.

“PAZARTESİ BAŞLATTIĞIMIZ EYLEMİN SORUMLULUĞUNU ÜZERİMİZE ALMIYORUZ”

İş yapmaktan kaçmadıklarını söyleyen Savaş Bozat, “Bizi işimizden men eden belediye başkanı ve hükümettir. Pazartesi başlattığımız eylemin sorumluluğunu üzerimize almıyoruz ” dedi, devletin LTB çalışanlarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Başbakanlık önündeki eyleme sadece bazı belediye çalışanlarının katıldığını belirten Savaş Bozat, belediye bütçesinin onaylanmaması, kadrolanan çalışanların geçmiş yıllara dönük hizmetlerinin sayılmaması konusunda atılacak somut adımları belediklerini söyledi, “Bu adımlara güvenerek işimizin başına döneceğiz ama bu noktada asla...” dedi.

10 AY GEÇMESİNE RAĞMEN

LTB’deki seçimin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen sorunlara çare bulunamadığını dile getiren Bozat, “Sıkıntıların çözülmemesi halinde hedefimiz LTB değil, hükümet olacak” ifadesine yer verdi.

Bozat, belediyedeki sorunlara çözüm aramak için Başbakanlık’a 2012 yılında gelmeye başladıklarını anımsattı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ve Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun seçimler öncesinde kendilerine destek verdiğini söyledi ve “Mücadelemiz uzun uzadıya devam ediyor” dedi.

“BELEDİYE ÇALIŞANLARI, ANGARYA ÇALIŞTIRILMAYA DEVAM EDİYOR”

“Belediye çalışanları, angarya çalıştırılmaya devam ediyor” şeklinde konuşan Savaş Bozat, halen alacakları 2 maaşları olduğunu söyledi, sosyal güvencesiz çalıştırıldıklarını ve çalıştırılmaya devam ettiklerini belirtti.

Toplu sözleşmede uzlaştıklarını anımsatan Bozat, sözleşmenin halen imzalanamadığını ifade ederek, “Bu sözleşme ne olacağı belirsiz şekilde ortada durmaktadır” dedi.

“24 BELEDİYENİN BÜTÇELERİ HAZIR”

Bozat, kendi meclislerinde bütçelerini geçiren belediyelerin hâlâ Bakanlar Kurulu’nun onayını beklediğini belirterek, 24 belediyenin bütçeleri hazır olduğunu ve Bakanlar Kurulu’nun gündeminde bulunduğunu söyledi.

Savaş Bozat, bütçelerin geçirilmesinin şart olduğunu vurgulayarak durumun LTB için aciliyetine de dikkat çekti.

Bütçede 15 maaşın yer aldığını ifade eden Bozat, 13 maaşın 2014 yılına, 2 maaşın da geriye dönük olduğunu anlattı, bütçede Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının da bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta LTB Başkanı Fellahoğlu ile birlikte Başbakan Yorgancıoğlu ile görüştüklerini anımsatan Savaş Bozat, çözümlerin sürüncemede kaldığını belirterek “Duyumlara göre hükümet ortağıyla büyük bir sıkıntı içindeymiş” dedi.

“BÜTÇELER ALLAK BULLAK”

Ekonomideki sıkıntılara ve zamlara işaret eden Savaş Bozat, LTB çalışanlarının bütçelerinin allak bullak olduğunu söyledi, çalışanların bekleyişinden söz etti.

Bozat, “Mahkeme koridorlarında her gün borçlarını ödeyemediği için dava edilen 10-15 LTB çalışanını görebilirsiniz. Bugün evinde elektriği kesik olan, çocuğunu okula göndermede sıkıntı yaşayan çalışanlar var” dedi.

Bozat, Fellahoğlu’nun belediyeyle ilgili bazı açıklamalarına değinerek bunları eleştirdi.

MEKTUP OKUNDU

Davul eşliğinde, “birlik, mücadele, dayanışma” gibi sloganlarla yapılan eylemde Savaş Bozat’ın ardından BES Genel Sekreteri İbrahim Mavili, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na verecekleri mektubu okudu.

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU EYLECİLERİN YANINA GELDİ

Eylemcilerin yanına gelen ve mektubu Bozat’ın elinden alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, burada kısa bir açıklama yaptı.

Yorgancıoğlu, hem partilerinin hem de hükümetin çalışanlara yardım etme gayreti içinde olduğunu, bundan sonra da olacağını vurgulayarak, ifade edilenleri değerlendirip çözüm üretmek istediklerini söyledi, “Yasayı bugünden, burada geçirmek mümkün değildir” dedi, sürece değindi.

Şimdiye kadar verdikleri sözlerin arkasında durduklarını vurgulayan Yorgancıoğlu, ‘Bunları karar altına alın biz de işimize gidelim yaklaşımını doğru bulmadığını’ ifade ederek, “Benim sizden ricam işinizin başına dönmenizdir” dedi, sorunun bir an önce çözülmesi için çalışacaklarını söyledi.

“TAKDİR SİZİN”

Bazı eylemcilerin grevi sürdüreceğini ifade etmesi üzerine Özkan Yorgancıoğlu, “Takdir sizindir” dedi.

“CEBİMİ YOKLA, EKMEK PARASI BULURSAN SENİN OLSUN”

Eylemcileri konuyla ilgili aydınlatmaya çalışan Yorgancıoğlu, LTB’de yaşanan süreci anımsattı, kendilerinin eski hükümetle karıştırılmamasını istedi, çözüm çabalarına dikkat çekti.

Eylemcilerden biri Özkan Yorgancıoğlu’na seslenerek “Sayın Başbakanım gel cebimi yokla, ekmek parası bulursan senin olsun” dedi.

Eylemciler belediyede değişen hiçbir şey olmadığını söyledi, çözüm beklentilerini dile getirdi

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.