1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “PDR GÜNLERİ” SEMİNER VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI
“PDR GÜNLERİ” SEMİNER VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI

“PDR GÜNLERİ” SEMİNER VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI

“PDR GÜNLERİ” SEMİNER VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü tarafından “2. PDR Günleri" konulu seminer ve atölye çalışmaları düzenlendi.

LAÜ’den verilen bilgiye göre, LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda iki gün süren seminer ve atölye çalışmalarının açılışında Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Oguz Serin ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nergüz Bulut Serin açılış konuşması yaptı.

İki gün süren seminer ve atölye çalışmasının ilk gününde, Prof. Dr. İbrahim Dönmezer “Çocukluk ve Ergenlik Döneminde Gelişim Sorunları ve Çözüm Önerileri”, Doç. Dr. Nergüz Bulut Serin “Aile İçi İletişim”, Prof. Dr. Gönül Kırcaali İftar “Günlük Yaşama Davranışsal Bakış”, Yrd. Doç. Dr. Müge Beidoğlu “Rehberlik Mesleği” konulu sunum yaptı.

İkinci gün sözlü sunumlarda ise, Yrd. Doç. Dr. Mesut Baş, “Anne-Baba ve Sosyal Çevrenin Engelli Çocuğa Karşı Tutumu”, Yrd. Doç. Dr. Fatmal Akfırat Önalan “Duygusal Zekâ ve Aile”, Avukat Şefik Ahçıoğulları “KKTC’de Kadın ve Çocuk Hakları”, Prof. Dr. Ayşegül Ataman “Yetersizliğe Sahip Ailelerin Yaşadığı Süreç”  konularında bilgiler verdi.

Atölye çalışmalarında da, Yrd. Doç. Dr. Fatma Önalan Akfırat “Ailede Duygusal Zekânın Geliştirilmesi”, Uzman Anıl Sayılır “Aile Eğitiminin Önemi”, Yrd. Doç. Dr. Zihniye Okray ‘Rapunzel’ masalı psikanalitik kuram içinde değerlendirilmesi, Yrd. Doç. Dr. Enil Afşaroğlu Eren “Ailede Gestalt Temas Biçimleri ve Bağlanma Stilleri”, Dr. Ayşe Bengisoy ve Uzman Behiye Akacan “Çatışma Çözme Beceri Eğitimi”, Prof. Dr. Süleyman Eripek tarafından “Zihin Engelli Bireyin Tanılanması” konularında uygulamalar yapıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.