1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PEK ÇOK YAPILAMAYACAK AMELİYATI YAPAN KİŞİYDİ…
PEK ÇOK YAPILAMAYACAK AMELİYATI YAPAN KİŞİYDİ…

PEK ÇOK YAPILAMAYACAK AMELİYATI YAPAN KİŞİYDİ…

Gülle, “Fevzi Çakmak hocamız insanlığa yaptığı büyük hizmetlerle her zaman anılacaktır” dedi.

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “Fevzi Çakmak hocamız insanlığa yaptığı büyük hizmetlerle her zaman anılacaktır” dedi.
Kıbrıslı Türk Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Fevzi Çakmak’ın vefatı dolayısıyla Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla mesaj yayımlayan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Erenköy mücahitlerinden Prof. Dr. Fevzi Çakmak’ın vefatından derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Gülle, “Prof. Dr. Fevzi Çakmak,  Kıbrıslı Türklerin tıp alanında yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden birisidir. Ankara’da hekimlik yaptığı dönemde birçok Kıbrıslı hastaya yardımcı olan yurtsever, Kıbrıs aşığı bir ağabeyimizi kaybettik.  Fevzi Çakmak, yaşamı boyunca hekimliğiyle, akademisyenliğiyle ve sosyal alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla iz bırakmıştır” dedi.

Mesajında, Prof. Dr. Fevzi Çakmak’ın yıllarca Türkiye’de Kıbrıslı Türklerin elçisi gibi, adeta bir nefer olarak çalıştığının altını çizen Bakan Gülle, şöyle devam etti:

“Fevzi Çakmak hocamız yaşamı boyunca hep insanları elinden tuttu, yardım ve tedavi etti. Kıbrıs’a tatile geldiğinde de hekimlerimizin eğitimlerine katkı koydu, hastalarımızın şifa bulmasına yardımcı olmaya çalıştı. Çakmak, herkes tarafından çok sevilen bir kişiydi. Sürekli, pozitif enerji saçan değerli bir ağabeyimizdi.”

PEK ÇOK YAPILAMAYACAK AMELİYATI YAPAN KİŞİYDİ…

Çakmak’ın tıpta teknolojinin şimdiki kadar ileri olmadığı yıllarda, Türkiye’de yapılması çok zor ve riskli pek çok ameliyatı Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleştiren yenilikçi bir hekim olduğunu da vurgulayan Gülle, öncelikle çok iyi bir insan, çok iyi bir hekim ve akademisyen olan Çakmak’ın, insanlığa yaptığı büyük hizmetlerle her zaman anılacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.