1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PEKMEZ FESTİVALİ
PEKMEZ FESTİVALİ

PEKMEZ FESTİVALİ

Osman Türkay Kültür ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği ilkokullar arası şiir yazma yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenler, 25 Ağustos Pazar akşamı Ozanköy Pekmez Festivali'nde açıklanacak.

A+A-

SONUÇLAR 25 AĞUSTOS’TA PEKMEZ FESTİVALİ’NDE DUYURULACAK

Osman Türkay Kültür ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği ilkokullar arası şiir yazma yarışması sonuçlandı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, yarışmada dereceye girenler, 25 Ağustos Pazar akşamı Ozanköy Pekmez Festivali kapsamında, vakfın as başkanı yazar-araştırmacı Ali Nesim ve genel sekreter şair-öğretmen Şirin Zaferyıldızı tarafından açıklanacak.

Ali Nesim’in Osman Türkay’ın edebi kişiliği hakkında sunum yapacağı; Şirin Zaferyıldızı’nın ise Osman Türkay’ın şiirlerini okuyacağı; yarışmada birincilik alan öğrencilerin ise şiirlerini seslendirecekleri belirtildi.

İki yıl önce ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmanın bu yıl ilkokul öğrencilerine yönelik yapıldığı ifade edilen açıklamada, katılımın yüksekliğinden duyulan memnuniyet ifade edilerek tüm katılımcılara, okul yöneticisi ve öğretmenlere teşekkür edildi.

Osman Türkay Kültür ve Sanat Vakfı’nın açıklamasında, yarışmanın amacının “özelde Osman Türkay’ı anma ve yaşatma, genelde ise henüz ilkokul çağındaki çocukları şiirle tanıştırarak, estetik duygularının gelişmesi, Türkçe’yi etkin kullanmaları yönünde adım atma ve ifade yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını sağlamak” olduğu kaydedildi.

Vakfın, “üreten, düşünen, ülkesine, sanatına ve sanatçına sahip çıkan nesiller yetiştirmek için” tüm toplum kesimlerini kucaklayıcı etkinliklerini sürdüreceği vurgulandı.

OSMAN TÜRKAY KİMDİR?

Vakıf açıklamasında Osman Türkay’ın kim olduğuyla ilgili şu bilgiler de yer aldı:

“İki kez Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen, çeşitli ülkelerden 50’ye yakın prestijli ödül alan, eserleri 35 dile çevrilen, Kıbrıslı, dünyada Uzay şairi olarak tanınan şair, yazar ve düşünürdür. Osman Türkay adını verdiği köy olan Kazafana (Ozanköy’de) 1927 yılında doğdu. 2001 yılında hayata gözlerini yumdu.

7 Telli, Uyurgezer, Evrenin Düşünde Gezgin, Beethoven’de Aydınlığa Uyanmak, Kıyamet Günü Gözlemcileri, Symphonies For The World, Seçme Şiierler ve Cosmorama önemli eserlerindendir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.