1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PEKMEZ FESTİVALİ BAŞLIYOR
PEKMEZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

PEKMEZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Ozanköy Pekmez Festivali Cuma günü başlıyor.

A+A-

Girne Belediyesi ile Ozanköy Muhtarlığı’nın işbirliğinde bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek Ozanköy Pekmez Festivali, cuma günü başlayacak. Harup ve yan ürünlerin üretim ve kullanımını teşvik etmek, Ozanköy’ün turistik tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlenen festival, çeşitli etkinliklerle pazar gününe kadar devam edecek.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, organizasyon komitesi bugün köy meydanında düzenlediği basın toplantısında festival hakkında bilgi verdi.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın burada yaptığı konuşmada, Ozanköy adı ile özdeşleşen harup pekmezi ve pekmez ürünlerinin üretim ve kullanımını teşvik etmeyi, köyün turistik tanıtımını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Aygın, festivalin köy ve ona ait değerlerin yaşatılmasına önemli katkı sağladığını belirterek, hedeflerinin Ozanköy’ü turizm köyüne dönüştürmek olduğunu kaydetti.

Aygın, festival programı hakkında da bilgi verdi.

FESTİVAL PROGRAMI

Cuma  akşamı saat 19.00’da törenle açılacak festivalin ilk gününde Osman Türkay Vakfı’nın şiir dinletisi , Alayköy Folklor Derneği halk dansları  ekibinin gösterisi, Backstreeet Blues Band ve Grup Arabent konserleri yer alacak.

Birçok kültürel ve sanatsal etkinlik, konser ve yarışmaya ev sahipliği yapacak festival, pazar akşamı Türkiye’nin sevilen gruplarından Badem’in konseriyle sona erecek.

Festival boyunca köy meydanında kurulan stantlarda pekmez yapılacak, Kıbrıs Türk kültürüne özgü yiyecek, içecek ve el sanatlarının satışı yapılacak.

Basın toplantısında festival organizasyon komitesini temsilen Ayşem Tombak, Ozanköy Spor Kulübü Başkanı ve Girne Belediyesi Meclis Üyesi  Ersan Kaşif, Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun ile Girne Belediyesi Meclis Üyesi Burcu Başay Karakaya da birer konuşma yaparak herkesi festivale katılmaya çağırdı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.