1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PELE SAHADA DEĞİL YOLCULUKTA
PELE SAHADA DEĞİL YOLCULUKTA

PELE SAHADA DEĞİL YOLCULUKTA

Pele mutlu

A+A-

Pele lakaplı Ganalı milli futbolcu Edwin Osei Gana’dan internet ortamında gönderilen biletle memleketine gitmek üzere adadan ayrıldı. 

Küçük Kaymaklı Futbol Takımı’nın deneme maksadıyla Gana’dan adamıza getirdiği Gana’nın milli futbolcusu “Pele” lakaplı Edwin Osei Gana’dan internet ortamında gönderilen uçak bileti sayesinden dün akşam Türk Hava Yollarının 20:30 İstanbul uçağıyla adadan ayrıldı. İstanbul aktarmalı Gana’ya uçan Pele esaret hayatının bitmesine çok sevindi.

SOKAĞA ATILDI
Dün öğle saatlerinde Pele’nin kaldığı evin ev sahibi tarafından “sözleşmede böyle bir kişi yok, evimde kalamaz” demesiyle sokağa atıldığını öğrenmesiyle telefon trafiği hızlandı.

Sokakta kalan Pele’nin cebinde ekmek alacak 5 kuruşu dahi yoktu. Pele ile yakından ilgilenen Adil isimli vicdanlı Kıbrıslı bir Türk’le yakın temas içinde olunarak yapılan telefon trafiği sonrasında Pele’nin menejerinin internet ortamından Gana’ya aktarmalı bilet göndermesiyle teması artırdı.

ALİ BAŞMAN İMZALI
Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü’ne futbol oynamak için deneme maksatlı getirilen “Pele” lakaplı Edwin Osei’nin sorumluluğunun Küçük Kaymaklı’ya ait olduğu belgeler ortaya çıktı. Bu belgelere ulaşıldı şimdi Küçük Kaymaklı Futbol Takımı başkanı Ali Başman’dan gereğinin yapılması için yanıt bekliyor.

Ali Başman imzalı 26 Ağustos 2013 tarihinde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na gönderilen yazıda şöyle denildi;

Aşağıda detayları belirtilen Gana uyruklu futbolcuyu (Edwin Osei) “Pele” kulübümüzde futbol oynamak üzere ülkemize getirip denemek arzusundayız. Gereğinin yapılmasını rica eder, saygılar sunarız. İmza “Ali Başman” (Başkan).

Bu yazı üzerine bir gün sonra Kıbrıs Türk Futbol federasyonu 27 Ağustos 2013 tarihinde KKTC Dışişleri Bakanlığı’na bir yazı gönderdi ve şöyle dedi;

SORUMLULUK KULÜBE AİTTİR
Aşağıda ismi yazılı futbolcu (Edwin Osei) “Pele” Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü’nde 2013-2014 futbol sezonunda oynamak için davet edilmiştir. İlgili futbolcu KKTC’de kaldığı süre içerisinde her türlü sorumlulukları kulüp ve/veya kulüp yöneticilerine aittir. İlgililerin bu yöndeki taahhütleri federasyonumuzca temin edilmiştir. Bilgilerinize saygıyla sunulur. (Başkan Hasan Sertoğlu)

Sorumluluğun bu belgelere göre Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübünde olduğu ve (Pele) Edwin Osei’nin adaya getirildiği süreçte ikameti, barındırılması sonrasında da gönderilmesinin Küçük Kaymaklı Kulübü tarafından gerçekleştirileceği ortaya çıktı.

Star Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.