1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “PEMBE BALONLAR UÇURARAK SÖZ VERDİK”
“PEMBE BALONLAR UÇURARAK SÖZ VERDİK”

“PEMBE BALONLAR UÇURARAK SÖZ VERDİK”

Bugünkü toplantıda 9 gündem dışı konuşma yapılacak

A+A-

SİBER: “SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN KORUYUCU YASALAR YAPMAK GÖREVİMİZ”

BUGÜNKÜ TOPLANTIDA 9 GÜNDEM DIŞI KONUŞMA YAPILACAK

DAÜ OKULLARININ DEVRİYLE İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMASI ÖNERGESİNİN ÖNGÖRÜŞMESİ DE GÜNDEMDE

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu denetim göreviyle toplandı.

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.20’de başlayan toplantı öncesinde Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Meclis bahçesinde milletvekillerinin de katılımıyla meme kanserine dikkat çekmek için pembe balon etkinliği yaptı.

“PEMBE BALONLAR UÇURARAK SÖZ VERDİK”

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, meme kanserine dikkat çekmek için tüm milletvekillerinin Meclis bahçesindeki pembe balon etkinliğine katıldığını, duyarlılık gösterdiklerini ifade ederek, insanların sağlıklı yaşaması için koruyucu yasalar yapmanın görevleri olduğunu, pembe balonları uçurarak bunun sözünü verdiklerini söyledi.

Daha sonra sunuşlara geçildi. Başbakanlık’ın Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na komitede ivedilik istemi tezkeresi oyçokluğuyla onaylandı.

Bugünkü toplantının gündeminde 9 gündem dışı konuşma istemi bulunuyor. İlk konuşmayı Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek “yaşlılar ve bakım sorunları” konusunda yapıyor.

Gündeme göre yazılı sorular bölümünde Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Girne Milletvekili Salih İzbul'un “Çevre Yasası kuralları uyarınca ilan edilmesi gereken Özel Çevre Koruma Bölgeleri” ile ilgili yazılı sorusuna Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın yanıtı okunacak.

Bu bölümde sorusu olan milletvekilleri sorularını kürsüden sorabilecek.

Toplantının gündeminde ayrıca CTP/BG Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman ile Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy'un birlikte sunduğu, “Doğu Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan Doğu Akdeniz İlkokulu, Doğu Akdeniz Koleji ve Kreşin İşletmesinin Devrinin Araştırılması Hakkında Meclis Araştırması Açılması Önergesi”nin ön görüşmesi bulunuyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.