1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PENCEREDEN GİRİP 10BİN TL'Yİ ÇALMAK İSTERKEN!
PENCEREDEN GİRİP 10BİN TL'Yİ ÇALMAK İSTERKEN!

PENCEREDEN GİRİP 10BİN TL'Yİ ÇALMAK İSTERKEN!

83 yaşındaki Cahit Öztürk’ün evine pencereden girerek 10 bin TL nakit parayı çalmak isterken, kızına yakalandı!

A+A-

 

Hırsızlığa 8 ay hapis

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran,“Kimsenin başkasının hanesine girmeye hakkı yoktur. Paraya ihtiyacı olan alın teri ile çalışıp kazanır” dedi.

Lefkoşa Marmara bölgesinde ikamet eden 83 yaşındaki Cahit Öztürk’ün evine yatak odasının penceresinden girerek 10 bin TL nakit parayı çalmak isterken, Öztürk’ün kızı Sinem Yılmazer’e yakalanan sanık Hüseyin Taşkıran’ın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davası tamamlandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza heyeti, sanığı oybirliğiyle mahkûm etti.

Davaları görüşülene kadar cezasını çekti

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin kararını okuyan Başkan Güran, sanığın aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini belirterek, ifadesinde paraya ihtiyacı olduğu için bu suçu işlediğini söylediğini, ancak ceza takdir ederken bu savunmanın kabul edilir bir yanı olmadığı için değerlendirmeye alınmadığını ifade etti. Başkan Güran, “Kimsenin başkasının hanesine girmeye hakkı yoktur. Paraya ihtiyacı olan alın teri ile çalışıp kazanır” dedi.

Olay tarihinin 2 Mart 2014 olduğunu, sanığın 6 Mart tarihinden beridir hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunduğunu kaydeden Güran, kişilerin yargılanmak için uzun süre cezaevlerinde tutuklu kalmasının doğru olmadığını dile getirdi. Güran, sanığın hükümsüz tutuklu olarak bulunduğu 8 aylık süreyi yeterli bulduklarını belirterek, yargılandığı davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve 8 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.