1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PENCERELERİ DE SÖKÜLDÜ
PENCERELERİ DE SÖKÜLDÜ

PENCERELERİ DE SÖKÜLDÜ

Lapta’da yıkım emri verilen evde tahliye işlemi devam ediyor

A+A-

Lapta’da yıkım emri verilen evde tahliye işlemi devam ediyor.

Ziya NASIFOĞLU
   Lapta’da Alper ve Hacer Oruntalı’nın oturdukları evin 3 odası hakkında mahkeme tarafından verilen yıkım kararının ardından başlayan tahliye işlemi devam ediyor. Evin yıkılması gereken odalarından toplanan eşyalar, yıkılmayacak olan diğer odalara taşınırken, kapı ve pencereler de sökülmeye başlandı.
   Alper ve Hacer Oruntalı, yıkılmayacak olan odaların eşya ile dolmasından dolayı Lapta Belediyesi’nin kendilerine geçici olarak verdiği yerde kalıyor.
   Alper Oruntalı, mahkeme kararına göre eklenti veya kaçak binaların yıkılması gerektiği yönünde karar çıktığını belirterek, yıkılması gereken 3 odadaki eşyaları boşalttığını ancak kendilerinden tüm evin boşaltılmasının istendiğini iddia etti.
   Alper Oruntalı, Toprak Komisyonu’ndan bir yetkilinin gelip evi inceleyeceğini anlatarak, uydudan yapılacak ölçüm sonrasında Rum’dan kalan ve KKTC taşınmazı olan evin diğer bölümünün durumunun netlik kazanacağını vurguladı.

Yıldırım: Mahkemeye gitmeleri için uyardık
   Alper Oruntalı’nın evinin 3 odasının bulunduğu araziyi satın alan kardeşlerin yetkili vekili Tanyel Yıldırım ise arazinin satın alınıp, koçanlarının çıkarılıncaya kadar geçen süreci anlatarak, niçin mahkemeye yıkım emri verilmesi için başvurduklarını aktardı.
   Yıldırım, mahkemeye başvurup savunmalarını yapmaları için Oruntalı ailesini uyardıklarını ancak ailenin bu teklife yanaşmadığını ileri sürdü.
   Tanyel Yıldırım, arazi üzerine yapılan evlere elektrik ve su bağlanması için kaçak olan 3 odanın yıkılması gerektiğini savunarak, kendi arazilerini istediklerini ve kesinlikle Rum’dan kalma KKTC taşınmazını istemediklerini dile getirdi. Yıldırım, pazartesi günü polis ve icra memuru huzurunda tahliye edilen 3 odayı teslim alacaklarını kaydetti.
  
“3 odanın kaçak olduğu tespit edildi” 
   Tanyel Yıldırım gerçeklerin tam olarak kamuoyuna yansıtılmadığını iddia ederek, şöyle konuştu:
   “Alper Oruntalı’nın daha önce sattığı ve üzerinde 3 oda bulunan arazi 2012 yılında bir inşaat şirketinden satın alındı. Arazi babaları tarafından iki kardeşe devredildi. Koçanlar çıkartıldı. Kardeşler, kimsenin malına halel gelmesin diye satın aldıkları araziyi tellemek istediler ve Tapu Dairesi’nden yetkili Mülkiyet ve Haritacılık tarafından yerinde ölçüm yaptırdılar. Yasa gereği ölçüm yapılırken, zabıta, polis ve Oruntalı ailesinden bir kişi yani Murat gözetiminde yapıldı. Yapılan ölçümlerin ardından Lefkoşa ve Girne Tapu Dairesi’nde yapılan araştırmalarda, ‘Arazi üzerinde kaçak’ yapı olduğu tespit edildi. Bu kaçak yapı Oruntalı ailesi tarafından yaptırılan daha sonra ise sattıkları arazinin üzerindeki 3 odadır. Kaçak yapıyla ilgili dava açıldı, Tapuda görevli memur mahkemede yeminli ifade verdi. Mahkeme kaçak yapının yıkılması yönünde karar verdi.”

“Yeni oluşan durumu yasallaştırmadılar”
   Tanyel Yıldırım şunları da söyledi:
   “Alper Oruntalı ile konuştuk. Alper Oruntalı, ‘bize Tokay Varış arazisini satın alırken, 3 odanın bulunduğu kısımdan feragat edeceğine dair söz verdiğini ve bu yönde elinde kağıt olduğunu’ söyledi. Ancak Alper Oruntalı, geçmişte bizim yaptığımız gibi Mülkiyet ve Haritacılık tarafından yerinde ölçüm yaptırmadı. Yeni oluşan durumu yasallaştırmadı. Kaçak evin boşaltılması için Zilliyetlik (Tahliye) davası açtık, Oruntalı ailesi bu konuda da bilgi sahibi olmalarına rağmen mahkemeye gitmedi. Davayı kazandık, icra memuru 3 odayı boşattırmaya çalıştı. Direnişle karşılaştı ve zorlandı. Mukayyitlikten bir kadın görevli ile birlikte Oruntalı’nın evine gittik. Bize pazar gününe kadar yıkılacak odaları boşaltacaklarını söylediler. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz ancak yaklaşık bir yıldan beridir Tapu Dairesi ile mahkeme arasında mekik dokuyoruz. Elimizdeki belgelere göre haklıyız. Oruntalı ailesinin muhatabı, arazisini ilk satın alıp, gerekli ölçümleri yaptırmayanlar ve yeni oluşan durumu yasallaştırmayanlardır.”

KIBRIS

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.