1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. PERDE HAMLET İLE AÇILIYOR
PERDE HAMLET İLE AÇILIYOR

PERDE HAMLET İLE AÇILIYOR

Perde Hamlet ile açılıyor

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 1’inci Tiyatro Günleri Moda Sahnesi’nden “Hamlet” ile yarın saat 20.00’de başlıyor.

KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm ve Kültür Bakanlığı ile GAÜ işbirliğinde gerçekleşecek organizasyonda dünyaca ünlü William Shakespeare klasiği Hamlet, Antan Cehov'un ölümsüz eseri Martı başta olmak üzere 24-30 Mart 2014 tarihleri arasında her akşam bir oyun sahnelenecek. GAÜ 1’inci Tiyatro Günleri kapsamında ayrıca, Bütün Çılgınlar Sever Beni, Bir Kibrit Kutusu Beyaz Peynir, Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi, Mehşer-i Cümbüş ve Karı Koca Arasında Ufak Cinayetler isimli oyunlar sahne alacak.  

 

Kanaat önderleri GAÜ sahnesinde

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, dünyaca ünlü oyunların sahne alacağı GAÜ 1’inci Tiyatro Günleri’nin amacının, tüm KKTC halkına ve öğrencilere tiyatro bilincini aşılayarak, sanata olan ilginin artmasını sağlamak olduğu belirtildi. Ayrıca biletlerin Lefkoşa Leman Kültür’den, Magosa Simit Sarayı’ndan ve GAÜ Halkla İlişkiler Departmanı ile Akpınar Pastahaneleri’nden temin edilebileceği belirtilerek, konuyla ilgili detaylı bilginin 0(392) 650 2000 dahili 1165 numaralı telefon ile www.gau.edu.tr adresi ve gaupr@gau.edu.tr adresinden alınabileceği belirtildi. 

Okul öncesi eğitim sempozyumu

Öte yandan, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından “Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumu”, 16--18 Nisan tarihleri arasında GAU Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde yapılacak.

GAÜ’den yapılan açıklamada, sempozyum okul öncesi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sınıf ve özel eğitim öğretmen adayları ile öğretmenlerine yönelik olmakla birlikte psikoloji bölümlerinde okuyan ve mezun olan psikologlara da açık olacağı bildirildi.

Sempozyumun ana teması olan “Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar” kapsamında okul öncesi eğitime ilişkin uygulamalar, okul öncesi eğitimde aile katılım çalışmaları, okul öncesi eğitimde değerlendirme, okul öncesi eğitimde bilim eğitimi, okul öncesi eğitimde kaynaştırma eğitimi, okul öncesi eğitimde müzik eğitimi, erken çocukluk döneminde cinsel eğitim, çocuk edebiyatının çocuğun gelişimine etkileri, çocuk edebiyatı ve yaratıcılık, çocuk kitaplarında kahramanlık imgeleri konularına ilişkin güncel çalışmaların tartışılacağı belirtildi.

Diyalog

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.