1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. PES! TECAVÜZE UĞRAYAN ÇOCUĞA...
PES! TECAVÜZE UĞRAYAN ÇOCUĞA...

PES! TECAVÜZE UĞRAYAN ÇOCUĞA...

'Rapor' işkencesi

A+A-

'Rapor' işkencesi

DİYARBAKIR’da okula giderken alıkonulup, tecavüze uğradığı iddia edilen 13 yaşındaki F.S. adlı erkek çocuk için 3 ayrı kurumdan rapor alındı. Davanın görüldüğü Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, bu raporlarla yetinmeyip, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden ’mağdurun beden ve ruh sağlığına ilişkin kurul raporu’ istedi. F.S. yeniden muayeneye gitmeyi reddedince, mahkeme heyeti, polis zoruyla götürülmesine karar verdi.

Geçen yıl Ocak ayında, okula gitmek için evinden çıkan F.S., yolda karşılaştığı 25 yaşındaki B.Ç. tarafından ölümle tehdit edilip, şiddet uygulanarak, bir binanın bodrum katına götürüldü. Burada iki kez tecavüze uğradığı ileri sürülen F.S., olayı ailesine anlattı. Durumun polise bildirilmesi üzerine, F.S.’nin psikolog gözetiminde ifadesi alınarak, soruşturma başlatıldı. F.S.’nin teşhis ettiği şüpheli B.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak hakkında ’yağma’, ’hırsızlık’, ’mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ’mala zarar verme’ suçlarından 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. B.Ç., ifadesinde mağduru zorla yanında götürdüğünü ve iki kez cinsel ilişkiye girdiğini kabul etti. B.Ç.’nin daha önceden çok sayıda cinsel istismar, taciz, tecavüz ve hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğu ve halen çok sayıda dosyadan yargılandığı ortaya çıktı.

3 AYRI YERDEN RAPOR ALINDI
Olaydan sonra rapor için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen F.S.’ye tecavüz edildiği belirlendi. Daha sonra Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen F.S.’nin ruh sağlığının bozulduğu tespit edildi. Son olarak Sağlık Bakanlığı Çocuk İzlem Merkezi’ne götürülen F.S., muayene ve görüşmeye alındı. Adli Tıp Kurumu, Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Çocuk İzlem Merkezi’nden alınan 3 ayrı rapor, dava dosyasına konulurken, tecavüzün meydana geldiği bodrum katında inceleme yapan polis, boş bir kağıt mendil poşeti bularak kriminal incelemeye gönderdi. İncelemede poşetin üzerinde şüphelinin sol el orta parmak izi tespit edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede de sanığın mağdura birden fazla nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu ve mağdurun ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

RAPOR ALMAYA GİTMEDİ
F.S.’nin tecavüze uğramasına ilişkin davanın bir önceki duruşmasında mahkeme heyeti, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden mağdurun beden ve ruh sağlığına ilişkin kurul raporu aldırılmasına karar verdi. Yaşadığı tecavüz olayı ve 3 ayrı muayene sonucu psikolojisi bozulan F.S. ise mahkeme kararına rağmen rapor için hastaneye gitmedi.

POLİS ZORUYLA RAPOR ALDIRILMASINA KARAR VERİLDİ
Davanın görülmesine Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık B.Ç. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan F.S.’nin avukatı Gülşen Özbek, dosyadaki doktor raporunun yeterli olduğunu ve mağdurun psikolojisinin daha fazla bozulmaması için bir daha rapora gönderilmemesini istedi.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, F.S. için daha önce alınan raporun bilirkişi doktor tarafından yazıldığını ve Yargıtay içtihatları kapsamında hükme esas alınamayacağını belirtti. Mahkeme heyeti, mağdurun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden kurul kararı aldırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, mağdurun babası ve annesinin rızasına bakılmayarak rapor için zorla gütürülmesine ve hastaneye götürülmesi sırasında sosyal hizmet uzmanının da refakat etmesine karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, rapor sonucunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.