1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. “PESTİSİT ANALİZLERİNDE CİDDİ BİR GELİŞİM SAĞLANDI…”
“PESTİSİT ANALİZLERİNDE CİDDİ BİR GELİŞİM SAĞLANDI…”

“PESTİSİT ANALİZLERİNDE CİDDİ BİR GELİŞİM SAĞLANDI…”

“PESTİSİT ANALİZLERİNDE CİDDİ BİR GELİŞİM SAĞLANDI…”

A+A-

“LABORATUVARIN PESTİSİT ANALİZ SAYISI 312  TESTLE AB STANDARTLARINI YAKALADI”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, ülkenin tek akredite kurumu olan Devlet Laboratuarı Dairesi’nin çok önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre Gülle günün son bayram ziyaretini Devlet Laboratuvarı Dairesi’ne gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Gülle, ülkenin uluslararası akredite edilmiş tek kurumunun Devlet Laboratuarı olduğunu, laboratuarın ciddi misyon üstlendiğini kaydetti.

Laboratuvarda pek çok tetkikin üst düzey bir başarıyla yapıldığını söyleyen Gülle, “Kurum, her yıl tekrarlanan standart belirlemeyle çok önemli bir rol üstleniyor” dedi.

Gıda alanında üstlenilen inisiyatiften sonra çok daha önem kazanan kurumun en son alınan iki yeni ilave cihazla güçlendirildiğini kaydeden Gülle,  Devlet Laboratuvarı’nın her yönüyle geliştirilmesine yönelik planlamaların devam edeceğini belirtti.

Devlet Laboratuvarı Dairesi Müdürü Süleyman Şakar da, laboratuarın her yıl özellikle gıda analizi konusunda gelişme gösterdiğini kaydederek, pestisit testler ve gıdalarda istenmeyen kimyasalların test edilmesine ilişkin detaylı bilgi verdi. 

“PESTİSİT ANALİZLERİNDE CİDDİ BİR GELİŞİM SAĞLANDI…”

Özellikle pestisit analizlerinde ciddi bir gelişim sağlandığının altını çizen Şakar, “Gıda analizleri yapmak için pestisit analizlerinde kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. İlk başta 18 pestisit analizi yapabiliyorken bugün bu sayı 312’ye çıktı. Bu sayı Avrupa Birliği’nin uluslararası standartlardaki rakamıdır. Çalışmalarımız TC Yardım Heyeti, Avrupa Birliği ve Sağlık Bakanlığı katkılarıyla sürüyor” dedi.

Şakar, bu yıl laboratuvara iki yeni cihaz daha alındığını kaydederek,  bu cihazların özellikle gıda analizleri ve adli davalarda gerekli analizler için kullanılacağını söyledi.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.