1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PETROL FELAKETİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
PETROL FELAKETİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

PETROL FELAKETİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi (DAÜ – SAGAM) İskele Kalecik Bölgesi’nde faaliyet gösteren AKSA Elektrik Santrali’nde yakıt ikmali sırasında boruların patlaması sonucunda petrolün denize sızması ile yaşanan çevre felaketi

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi (DAÜ – SAGAM) İskele Kalecik Bölgesi’nde faaliyet gösteren AKSA Elektrik Santrali’nde yakıt ikmali sırasında boruların patlaması sonucunda petrolün denize sızması ile yaşanan çevre felaketi hakkında, bir açıklama yaptı.

DAÜ-SAGAM adına Merkez Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek imzasıyla yapılan açıklamada, DAÜ SAGAM olarak, Kalecik Bölgesi’nde meydana gelen üzücü kaza ile ilgili çalışmalarının devam etmekte olduğu kaydedildi.

Kazanın meydana geldiği andan itibaren, bütün ekiplerin ve ekipmanların bölgeye yönlendirildiğini dile getiren Çiçek, çalışmalarına İskele Boğaz Balıkçıları Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, Avcılık Federasyonu, Doğa ve Kültür Derneği, Biyologlar Derneği, Deep Dive, Dive Hub ve Deep Sea Fisheries başta olmak üzere çevreye duyarlı kurumlar ve kişilerin doğrudan destek verildiğini belirtti.

“BÖLGEDE DENİZE GİRİLMESİ UYGUN DEĞİL”

Kazanın etkilediği bölgede denize girmenin insan sağlığı açısından uygun olmadığını vurgulayan Çiçek, ancak İskele’nin halk plajları, Gazimağusa, Karpaz ve kuzey sahillerinde henüz böyle bir olguya rastlanmadığı kaydetti.

Çiçek sözlerini söyle tamamladı:

“Çevresel açıdan, kısaca özetlemek gerekirse, fuel oil kıyıya taşındığı için ağırlıklı olarak olumsuz etki kıyı çizgisinde görünmektedir. Doğal olarak bu hat üzerinde yaşayan tüm canlılar tehdit altındadır. Ancak daha önce de ifade edildiği gibi kesin sonuçlar, bütün gözlemler ve laboratuar analizleri ile SEAGULL tarafından yapılan temizlik faaliyetleri bitirildikten sonra ortaya çıkacaktır.

Bu aşamadan sonra yapılması geren ise ilerisi için önlem almak olacaktır. Yaklaşık iki yıldır yazdığımız her raporda belirttiğimiz gibi, deniz ve kıyılarımızda kaza riski her zaman olacaktır. Mutlaka Acil Eylem Planları oluşturulmalı, risk değerlendirmeleri yapılmalı ve acil müdahale için kalıcı tesisler kurulmalıdır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.