1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PETROL-İŞ, EMEK-İŞ’İN TAŞEL’DE BAŞLATTIĞI SÜRESİZ GREVE DESTEK VERDİ
PETROL-İŞ, EMEK-İŞ’İN TAŞEL’DE BAŞLATTIĞI SÜRESİZ GREVE DESTEK VERDİ

PETROL-İŞ, EMEK-İŞ’İN TAŞEL’DE BAŞLATTIĞI SÜRESİZ GREVE DESTEK VERDİ

PETROL-İŞ, EMEK-İŞ’in TAŞEL’de başlattığı süresiz greve destek verdi.

A+A-

PETROL-İŞ, EMEK-İŞ’in TAŞEL’de başlattığı süresiz greve destek verdi.

PETROL-İŞ Başkanı Gökay Taygun yaptığı yazılı açıklamada, iştirakli kurumların özelleştirilmesi veya özel şirket statüsüne terk edilmelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Taygun açıklamasında şunları kaydetti:

“Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) çatısı altında ortaklaşa ve kardeşçe yürüttüğümüz emek mücadelesindeki kardeş sendikamız EMEK-İş’in ve TAŞEL emekçilerinin sürdürmekte olduğu süresiz greve tam destek vererek, mücadeleyi selamlarız.

Belirtmek isteriz ki, federasyonumuz ve sendikamız açısından tartışma konusu bile olmayan iştirakli kurumların özelleştirilmesi veya özel şirket statüsüne terk edilmeleri hiçbir şekilde kabul edilemez ve göz yumulamaz bir durumdur. Bu bağlamda, TAŞEL Ltd’de kardeş sendikamız EMEK-İŞ, ilgili durumla ilgili pozisyonunu ortaya koyarak, hem toplum malı olan % 33 iştirak payına hem de bu pozisyondan doğan emekçi haklarına bugün 3. gününe giren süresiz grevle sahip çıkmaktadır.

Petrol-İş Sendikası, TAŞEL ltd çalışanlarıyla aynı statüde mücadele vermekte, EMEK-İŞ ve federasyonumuz DEV-İŞ’le aynı kaygıları taşımaktadır. Verilen bu emek kavgasında tartışmasız olarak sendikamız PETROL-İŞ de, şüphesiz kendine düşeni yapacak; maddi, manevi gerekirse fiili olarak güçlerini ortaklaştırarak emekçi haklarına sahip çıkacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.