1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PEYZAJ MİMARLARI ODASI KURULDU
PEYZAJ MİMARLARI ODASI KURULDU

PEYZAJ MİMARLARI ODASI KURULDU

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Zihni Turkan, Peyzaj Mimarları Odası’nın kurulduğunu açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB)  Genel Başkanı  Zihni Turkan, Peyzaj Mimarları Odası’nın kurulduğunu açıkladı.

Turkan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Peyzaj Mimarı Buket Asilsoy’un önderliğinde gerçekleştirilen çalışmaların, 6 Şubat tarihinde Peyzaj Mimarları Odası kurulmasıyla sonuçlandığı ifade edildi.

Turkan, KTMMOB’nin 16’ıncı odası olan Peyzaj Mimarları Odası’nın, mesleklerinin gelişimi, tanıtımı ve uygulama alanlarında yapacakları çalışmaların yanı sıra birlik çalışmalarına da katkı sağlayıp güç katmayı hedeflediğini bildirdi.

Kuruluş çalışmalarını yürüten Yüksek Peyzaj Mimarı Buket Asilsoy da, mesleklerinin küresel ısınma tehdidiyle mücadele etmekte olan bütün dünya ve özelde Kıbrıs adası için oldukça önem kazandığını belirterek, odanın Kuzey Kıbrıs’ın sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi için özellikle çevresel boyutta katkı koymayı hedeflediğini kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.