1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PİKNİK YAPILAN O YER ARTIK PARAYLA!
PİKNİK YAPILAN O YER ARTIK PARAYLA!

PİKNİK YAPILAN O YER ARTIK PARAYLA!

Özelleştirilen yer bakın bu kez neresi.. Yıllardır piknik yapmak için herkesin en az bir kere gittiği o yer;

A+A-

Girne’deki Boğaz Piknik Alanı yıllık 2 bin dolar karşılığında 5 yıllığına özel bir şahsa kiralandı. Açıklamalarda bulunan Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, amacın vatandaşa daha iyi hizmet vermek olduğunu söyleyerek, Boğaz Piknik Alanı’na girişin ücretli olacağını söyledi. Alanın ihalesiz bir şekilde Dikmenli Asiye Dana’ya kiralanması da tepkilere neden oldu.

Boğaz Piknik Alanı yıllık 2 bin dolara Dikmenli Asiye Dana’ya kiralandı. Boğaz Piknik Alanı’nın üçte birlik bölümünün ihaleye çıkmadan bir şahsa kiralanması bazı kesimlerce tepkiyle karşılandı. 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı’nda özel bir şahıs tarafından hizmete konulacak piknik alanında verilen hizmet için artık ücret alınacak. Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, konuyla ilgili gazetemize bilgi verirken, “Piknik alanının kiralanmasında ihaleye çıkılması gerekmiyor muydu?” sorumuz üzerine ilginç bir yanıt verdi. Karzaoğlu, “Ben ihaleye çıkılması gereken yerleri rüyamda görmüyorum ki ertesi gün ihaleye çıkayım” dedi. 

 “Karşı çıkmalar yersiz”
Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda Boğaz Piknik Alanı’nın özel bir şahsa kiralanmasının, vatandaşlara kaliteli bir hizmet vermek ve güvenli bir ortamda piknik yapmalarını sağlamak amacı taşıdığını belirtti. Piknik alanını kiralayan şahsın temiz tuvaletler, temiz masalar, çocukların güven içerisinde oynayacakları oyun alanı için çalışmalar yapacağını ve bu ortamı sağlayacağını belirten Karzaoğlu, “Eğer belirtilen bu çalışmalar yapılmazsa ben yine burada olacağım ve bunun hesabını vermeye hazır olacağım” şeklinde konuştu. 
 
Karzaoğlu “Aydınlatmanın yapılacak olmasının yanı sıra güvenlik kameralarının da bulunacağı ortamda bayanlarımızın da gönül rahatlığı ile gidebilecekleri bir yer hazırlanıyor olmasına tepkiler ve karşı çıkmalar yersiz ve gereksizdir” dedi.

“Hizmet karşılığında ücret alınacak”
Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, yapılacak temizlik çalışmaları, yaratılacak sağlıklı ortam ve güvenli bir alanın bedeli olarak burayı kullanmak isteyen vatandaşlardan bir ücret alınacağını belirtti. Karzaoğlu, 1 Mayıs tarihinde hizmete girecek piknik alanının ücretlendirilmesinin de yine Orman Dairesi tarafından belirleneceğini söyleyerek, “İyi bir hizmet istiyorsak bedelini ödemeliyiz” dedi.

“Kiralayan şahıs projesi ile geldi”
Boğaz Piknik alanı gibi birçok yerin daha var olduğunu kaydeden Karzaoğlu, “Hepsi için tek tek ihaleye çıkmamız olası değildir” dedi. İhaleye çıkılmamasının mümkün olmayacağını ifade eden Karzaoğlu “Kiralayan şahıs bize Boğaz Piknik Alanı için böyle bir düşüncesi olduğunu belirtmesi üzerine şahıstan proje talep ettik ve hazırlanan projeyi inceleyip uygun olduğu kararı alındıktan sonra kiraladık ”şeklinde konuştu.

“Kiralayan kişi her türlü hizmeti sağlayacak”
Boğaz Piknik Alanını kiralayan şahsın alanda ciddi çalışmalar yapacağını söyleyen Karzaoğlu, projede yürüyüş yolları, otopark alanı yapılacağını, ağaçların altına araçlarla girilmemesinin sağlanacağını, çöp ve çevre temizliği ile çocukların güvenli ortamlarda zaman geçirecekleri oyun alanlarının hazırlanmasına yönelik çalışmalar yapacağını kaydetti. Tüm bu belirtilen çalışmaların yapılmaması halinde ise 5 yıllık yapılan kontratın 2 yıl dolunca iptal edilebileceğini belirten Karzaoğlu, ayrıca Boğaz Piknik Alanı’na giriş değil, sadece kiralanan bu üçte birlik bölüme girişin ücretli olacağı ifade etti.

“Alınan vergiler başka alanda değerlendirilecek”
Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, eski halindeyken Boğaz Piknik Alanı’ndaki temizlik işlerinin nasıl yürütüldüğü konusunda da bilgi verdi. Karzaoğlu, vatandaşlardan alınan vergiler ile dairenin tuttuğu adamların ödendiğini ve bu şekilde bu alanın temizletildiğini söyledi. Şimdi ise, yapılan çalışma neticesinde alanı kiralayan kişinin temizlikten sorumlu olacağına işaret eden Karzaoğlu, “Vatandaşlardan alınan vergiler sağlık ve eğitim alanlarında kullanılacak Ahmet’in veya Mehmet’in kirlettiği alanları temizlemekte değil” dedi.

“İhaleleri rüyamda görmüyorum”
İhaleye çıkılmaması konusunda Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu’nun yanıtı da oldukça şaşırtıcı oldu. Karzaoğlu, “ihaleye çıkılması ve adil bir şekilde kiralanması gerekmiyor mu?” sorusu üzerine, “Aniden ihaleye çıkamazdık. Ben ihaleye çıkılacak yerleri rüyamda görmüyorum” şeklinde yanıt verdi.

“İnsana benzer yaratıklar talan etti”
Boğaz Piknik Alanına tuvalet ve büfe yaptırdıklarını vurgulayan Karzaoğlu, “İnsana benzer yaratıklar yapılan bu çalışmalarımızı talan etmiştir” dedi. Öte yandan Kıbrıs halkının artık Boğaz Piknik Alanı’nı tercih etmediğine dikkat çekerek, amaçlarının bölgeyi yeniden Kıbrıs halkının da tercih etmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Tepkilere neden oldu
Öte yandan, geçici hükümet döneminde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, bakanlığa bağlı Boğaz Piknik Alanı’nın bir önceki dönemde Orman Dairesi Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılmaksızın kiralamaya gidilmesinin doğru olmadığı gerekçesi ile iptal edildiğini duyurmuştu. Dayıoğlu’nun yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlıklara bağlı Dairelerin kiralama işlemlerinin Devlet İhale Tüzüğü kuralları uyarınca yapılması gerektiğini belirtmesi üzerine bu yıl yeniden ihalesiz bir şekilde piknik alanının kiralanması vatandaşların da tepkisine neden oldu. 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.