1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Pilli: “Nalbantoğlu Pandemi Hastanesi’ne dönüşüyor”
Pilli: “Nalbantoğlu Pandemi Hastanesi’ne dönüşüyor”

Pilli: “Nalbantoğlu Pandemi Hastanesi’ne dönüşüyor”

Merkez hastane olarak Kolan Hastanesi belirlendi

A+A-

Bakan Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ana binasının tümüyle Pandemi Hastanesine dönüşeceğini açıkladı.

Pilli, Covid-19 Koordinasyon Merkezi kararına göre Diyaliz ve Onkoloji bölümleri dışında tüm hastanenin Pandemi Hastanesine dönüşeceğini belirtti.

Merkez hastane olarak Kolan Hastanesi’nin belirlendiğini belirten Bakan Pilli, pazartesinden itibaren devlet doktorlarının Kolan’da ücretsiz sağlık hizmeti vereceğini söyledi.

Bakan Pilli, Kolan Hastanesi’nin dışında ihtiyaç duyulması halinde acil hastaların Girne Akçiçek ve Mağusa Devlet Hastanesine yönlendirileceğini, yine ihtiyaç duyulması halinde YDÜ Hastanesi ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesine hastaların sevk edilebileceğini kaydetti.

Pandemi Hastanesinde çalışacak doktorlar ve ekiplerin guruplara ayrıldığını ve çalışma saatlerinin belirlendiğini aktaran Bakan Pilli, bu ekiplerin bellli aralıklarla koronavirüs testlerinden geçirileceğini, birçok ülkede sağlık çalışanlarının enfeksiyondan etkilendiğini, buna engel olmak amacıyla gerekli ekipmanların da sağlandığını vurguladı.

Pilli, yine 2’şer haftalık periyodik olarak çalışacak sağlık çalışanları için ailelerini riske atmamaları adına önlem aldıklarını, bu süreçte doktorlar ve hemşirelerin konaklaması için gerekli otel ve yurtların kiralandığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.