1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PİLOTAJ VE HAVACILIK EĞİTİMİ
PİLOTAJ VE HAVACILIK EĞİTİMİ

PİLOTAJ VE HAVACILIK EĞİTİMİ

Girne Üniversitesi (GÜ) KKTC Hava Sporları Federasyonu ile pilotaj ve havacılık eğitimi konusunda protokol imzaladı.

A+A-

Girne Üniversitesi (GÜ)  KKTC Hava Sporları Federasyonu ile pilotaj ve havacılık eğitimi konusunda protokol imzaladı.

GÜ, havacılık Federasyonu ile pilotaj ve havacılık eğitimi konusunda imzaladığı ‘bilimsel danışma’ protokolüyle üniversitenin faaliyetlerini duyurma amacıyla bugün Yakın Doğu Üniversitesi YDÜ İletişim Fakültesi Turuncu Salon’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, GÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel,  Sivil Havacılık Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sağsan, KKTC Hava Sporları Federasyon Başkanı Pilot Turgay Turganer ile federasyonu yetkilileri Gürsel Ataoğlu ile Hüseyin Özaltıner katıldı.

Toplantıda, GÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile  Hava Sporları Federasyon Başkanı Pilot Turgay Turganer yaptıkları konuşmalarda, imzalanan protokol yanında üniversiteyle kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

SALİHOĞLU

GÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı, YODAK ve YÖK’ten onay olarak 2013 yılı haziran ayında eğitime başlayan Girne Üniversitesi’nin bugün ilk basın toplantısını yaptığını söyledi.

KKTC Hava Sporları Federasyonu ile pilotaj ve havacılık eğitimi konusunda imzaladıkları bilimsel danışma protokolünden önce yeni kurulan üniversite hakkında kısa bilgi vermek istediğini belirten Salihoğlu, GÜ’nün ilk olarak denizcilik alanında eğitim vermeye başladığını kaydetti

Denizcilik alanındaki eğitimde sadece mesleki eğitime yönelik kalifiye eleman yetiştirmekle kalmayacaklarını,  buna inovasyon ve bilim boyutu da ekleyeceklerini ifade eden Salihoğlu, fakülteye kaptan, makine mühendisliği, gemi işletmeciliği yanı sıra yeni balıkçılık yöntem ve teknolojileri, deniz bilimleri, ekolojisi, eko sistemi ve biyolojileriyle denizlerde iklim değişliğini inceleyecek diğer bölümler de eklediklerini belirtti. 
 
Salihoğlu, denizcilik yanında havacılık ve uzay bilimleri alanında da fakülte kurma yönünde adım attıklarını anlatarak, Üniversite’de sivil hava ulaştırma lojistiği, sivil hava ulaştırma işletmeciliği ve sivil havacılık pilotaj bölümleri açtıklarını söyledi.

Sivil havacılık ulaştırma lojistiği ile sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği bölümleriyle ilgili kardeş üniversite YDÜ’de yeterli lojistiğin bulunduğunu ancak ileri teknoloji ve bilgi birikimi gerektiren pilotaj eğitim ve havacılık konusunda eksiği bulunduğunu belirten Salihoğlu, bunu KKTC Hava Sporları Federasyonu ile yapacakları işbirliğiyle gidereceklerini kaydetti.

Salihoğlu, KKTC Hava Sporları Kurumu ile protokolü bu kapsamda imzaladıklarını ifade ederek, yapılan işbirliğiyle Kurum’un sahip olduğu uzman eleman, donanım ve alt yapıyı GÜ’nün kullanımına sunacağı; bunun yanında Üniversite’nin de federasyonun giderlerini karşılayacağı;  yapılacak bilimsel çalışmaların da karşılıklı paylaşılacağını belirtti.

TURGANER

KKTC Hava Sporları Federasyon Başkanı Pilot Turgay Turganer ise temeli 1984’te KKTC Hava Kurumu olarak atılan federasyonun 2005 yılında yeniden kurulduğunu söyledi.

Yeniden teşkilatlandıktan sonra havacılık alanında uluslararası eğitim verme amacıyla harekete geçtiklerini, bu kapsamda Türkiye’de TC Sivil Havacılık Otoritesi’nden tescilli ‘Yavrukuş Pilotaj Eğitimi’ adı altında uluslararası geçerli sertifika verebilen okul açtıklarını anlatan Turganer, bugün 3 uçağa sahip olduklarını söyledi.

Turganer, Yavrukuş’un, KKTC’de pilotluk eğitimi veren tek yetkili kuruluş olduğunu ifade ederek, imzalanan protokolle bundan böyle pilot olmak isteyen öğrencilere GÜ’de özel, ticari ve hava yolu lisanslı pilot eğitimi vereceklerini kaydetti.

Pilot Turganer, imzalanan protokolün kurum, üniversite ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.