1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PİLOTLARLA İLGİLİ FLAŞ İDDİA
PİLOTLARLA İLGİLİ FLAŞ İDDİA

PİLOTLARLA İLGİLİ FLAŞ İDDİA

Fotoğrafı yayınladı ve...

A+A-

Türkiye'nin düşürdüğü Rus savaş uçağının 2 iki pilotu paraşütle atladı. Pilotlardan birinin öldüğü diğerinin ise Türkmenlerin elinde olduğu iddia ediliyor. Yerel kaynaklar da bir pilotun ölü olarak ele geçirildiğini iddia etti. 2 Rus helikopteri atlayan pilotlar ve uçağın enkazını arıyor.

CNN Türk muhabiri Hatice Demircan Suriye sınırında uçağın düşürüldüğü bölgedeki son gelişmeleri aktardı. İşte kameraman Ahmet Akpolat'ın görüntüleriyle sıcak bölgedeki son durum:

"Yayladağı'nda sınırı gören bir noktadayız. Uçağın düşmesinin hemen arkasından bombardıman başladı. Uçağın düştüğü nokta Kızıldağ denilen mevki. Bize yerel kaynaklardan ulaşan bilgiye göre uçağın düşmesinden sonra iki pilot paraşütle atladı o iki pilotu alabilmek için iki heliopter hava dolaşıyor ancak helikopterlkerin yere inip pilotları almasına Türkmenler izin vermiyor. Hemen arkasından uçağın düşmesinden 20-25 dakika sonra şiddetli bombardıman başladı. "Kırkbeşlik" denilen tepeden bombardıman yapılıyor."

PİLOT ÖLDÜ MÜ?

Düşen uçaktaki pilotlardan birin öldüğü, diğerinin Türkmenlerin elinde olduğu iddia edildi.

Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili olarak yerel haber kaynakları ise Rus pilotun fotoğraflarını yayınladı.  Fotoğrafları yayınlayan yerel haber kaynakları  "Bayırbucak bölgesinde  Kızıl Dağ cephesinde Türk jetlerinin düşürdüğü Rus savaş Uçağının pilotu Türkmen Mücahitler tarafından ölü ele geçirildi" açıklamasında bulundu.

RUS HELİKOPTERLERİ GELDİ, PİLOTLARI ARIYORLAR

Düşürülen uçağın pilotlarını almak için bölgede dolaşan iki helikopterin inişine ise Türkmen güçlerinin izin vermediği belirtiliyor. Rus helikopterlerinin uçağın enkazını ve pilotları aradığı belirtiliyor. Muhalifler ise bir pilotun bulunma anına ilişkin görüntüleri paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.