1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PINARBAŞI KARANLIKTAN KURTULDU!
PINARBAŞI KARANLIKTAN KURTULDU!

PINARBAŞI KARANLIKTAN KURTULDU!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, geçen güne kadar “çok yoğunuz ilgilenemeyiz” dediği

A+A-

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, geçen güne kadar “çok yoğunuz ilgilenemeyiz” dediği Pınarbaşı (Kırnı) köyü içerisinde iki haftadan beridir yanmayan sokak lambalarını gazetede yayınlanan haberin ardından tamir etti.

Dikmen Belediyesi’ne bağlı Pınarbaşı (Kırnı) köyünde yaklaşık iki haftadan beri yanmayan sokak lambalarıyla ilgili, Haberal Kıbrıslı'nın yayınladığı “Pınarbaşı karanlığa gömüldü” başlıklı haberin ardından, Elektrik Kurumu yetkilileri harekete geçerek söz konusu lambaları tamir etti. Pınarbaşı köyü içerisindeki sokak lambaları geçtiğimiz gün mesai saatleri içerisinde tamir edilerek, akşam saatlerinden itibaren yeniden yanmaya başladı.

Yaklaşık olarak 15 günden bu yana Pınarbaşı köyü içerisinde yanmayan sokak lambaları ile ilgili Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu arayarak defalarca şikâyette bulunduklarını dile getiren vatandaşlar, haberin yayınlanmasının ardından köye giden Elektrik Kurumu çalışanlarının lambaları tamir ettiklerini söyleyerek teşekkür etti.

Yeniden belediyeye verilmesini istiyorlar

Öte yandan sokak aydınlatma lambaları ile Dikmen Belediyesi’nin ilgilendiği dönemde bu tür sorunlar ile karşılaşmadıklarına dikkat çeken köy halkı “Elektrik Kurumu yeterli olmuyor. Arıza olması halinde 15-20 günde bu arıza giderilecekse, sokak lambaları yeniden belediyeye verilsin” şeklinde konuştular. Vatandaşlar, Dikmen Belediyesi personelinin sürekli olarak köy içerisinde çalışmalar yaptığını, bu nedenle de olası bir arızaya erken müdahale edilebileceğini belirterek bu konu üzerine çalışmalar başlatması gerektiğinin altını çizdiler. 

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.