1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''PİNTİ PATRON SEBEP OLDU''
''PİNTİ PATRON SEBEP OLDU''

''PİNTİ PATRON SEBEP OLDU''

Sürücü tutuklandı.... Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşanan ilginç olaylara bir yenisi daha eklendi;

A+A-

Kuzey Kıbrıs’a mevsimlik işçi olarak gelen ailelerin ülkelerine dönüş için kiraladığı kamyonun yolda yaptığı kaza hem görenleri hayretler içerisinde bıraktı hem de ‘Bu nasıl taşımacılık’ dedirtti.

Mevsimlik işçilerin eşyaları ve portakal kasalarıyla dolu olan kamyon dün, Güzelyurt’taki Ramiz Turan Caddesi üzerinde virajı alamayarak devrilme tehlikesi geçirdi, yola saçılan eşyalar ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Polis, kamyonetin sürücüsü Abdulhalim Sarıcı’yı tehlikeli yükleme suçundan dolayı tutuklarken, eşyaları yola saçılan işçiler ise patronları Birtan Yalkın’ı suçladı. İşçiler, “Patronumuz iki kamyonluk yükü daha fazla para vermesin diye tek kamyona yükletti” iddiasında bulundu.

 

Görenler çok şaşırdı

Görenleri hayretler içerisinde bırakan ilginç olay, narenciye kesimi için Ocak ayında Türkiye’den gelen ve dün Mersin’e gitmek üzere Gazimağusa Limanı’na doğru yol alan 29 işçinin eşyalarını taşıyan kamyonetin devrilme tehlikesi atlatması sonucu yaşandı.  Kamyonete yüklenen eşyaların yarısı ve portakallar yola saçıldı. Kaza, Güzelyurt-Lefkoşa anayolunun bir saat kapalı kalmasına neden oldu

 

Yolu itfaiye temizledi

Kazada büyük bir şans eseri yaralanan olmazken, polis, kamyonetin sürücüsü Abdulhalim Sarıcı’yı tehlikeli yükleme suçundan dolayı tutukladı. Uzun süre trafiğe kapanan yol, itfaiye ekiplerinin yaptığı temizlikten sonra açıldı.

 

İki kamyon yerine tek kamyon

Ekmek paralarını kazanmak için geldikleri gurnet elde yaşadıkları olay nedeniyle çok üzüldüklerini söyleyen ve işverene tepkili olan işçiler isyan etti. Patronlarının iki kamyonluk yükü tek kamyona yüklediğini belirten işçiler, “Zaten çok az bir para için çalışıyoruz. Aylardır üç kuruş biriktirmek için ter döküyoruz. Memleketimize dönüyorduk ancak iki kamyonluk yük bir kamyona sığdırılmak istenince böyle oldu. Eşyalarımız zarar gördü” ifadelerini kullandı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.