1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PİS KOKU PERİŞAN EDİYOR
PİS KOKU PERİŞAN EDİYOR

PİS KOKU PERİŞAN EDİYOR

PİS KOKU PERİŞAN EDİYOR

A+A-

Lefkoşa Küçük Kaymaklı’da henüz kanalizasyon hattı bağlanmayan Özlem Sokak’ta bir apartmanın lağım kuyusundan taşan pis sular, evlerin önüne doldu.

İsmail VOLKAN

Lefkoşa Küçük Kaymaklı bölgesinde, Özlem Sokak’a henüz kanalizasyon hattı bağlanmadı. Bölge sakinleri, sürekli lağım kuyularının taştığını belirterek pis kokudan evlerinde oturamaz, gece uyuyamaz olduklarını söyledi.

Bölge sakinleri, pis su atıklarından dolayı sokakta sinek ve hamam böceği sayısının arttığını bu nedenle sağlıklarından endişe ettiklerini belirtti.

Lağım sularının beş aydır her gün taştığını anlatan vatandaşlar, belediye ve devlet yetkililerinden yardım istedi. Belediye yetkilisi ise “Belediye suçlanıyor ancak bu sorun belediyeye bildirilmedi" dedi.

Haftada iki kez vidanjör getirerek kendi imkânlarıyla septik kuyularını boşalttıklarını ifade eden vatandaşlar, lağım sularının temizlenmesi için aylık bin 200 TL harcadıklarını belirtti.

Yetkililerden yardım istediklerini ve sorunun giderilmesi için kalıcı bir çözüm gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, kanalizasyona bağlanılmaması halinde kış aylarında büyük sorunlar yaşayacaklarını söyledi.

 

Dinletener: Mağdur oluyoruz

 

Bölge sakinlerinden Armağan Dinletener, belediyeye başvurmalarına rağmen aylardır sorunlarına çözüm bulunmadığını söyledi.

“Cebimizden aylardır para ödeyerek kuyuyu temizletiyoruz. Hem biz mağdur oluyoruz, hem komşularımız. Haftada iki kez kuyuyu boşaltıyoruz ve aylık bin 200 TL ödüyoruz” diyen Dinletener, kış aylarında ne yapacaklarını bilemediklerini ifade etti.

Dinletener, “İki aylık ikiz bebeklerim var ve hasta olmalarından korkuyorum” diyerek endişesini dile getirdi.

 
"Evin içi de kokuyor"

Zehra Billur da, pis suların aylardır aktığını, komşularıyla sorun yaşamak istemediğini belirterek belediyenin soruna çözüm bulmasını talep etti.

Billur, “İnsanlar ellerinden geleni yapıyor ama belediye yardımcı olmuyor. Elimizden süpürge, ilaçlar düşmüyor. Yine de temizleyemiyoruz. Yoldan geçen araçlar biriken suyu eve doğru sıçratıyor. Bu nedenle evin içi de kokuyor. Sağlımızdan endişe ediyoruz. Yetkililer bir an önce bir çözüm bulsun bizi bu dertten kurtarsın” dedi.

 

“Sorun belediyeye bildirilmedi”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak, sorunla ilgili belediyeye hiçbir müracaat olmadığına dikkat çekti.

Özkaynak, “Belediye suçlanıyor ancak bu sorun belediyeye bildirilmedi. Bugün (dün) müdahale yapıldı. Belediyenin kanalizasyonundan taşma olmadı. Sorun apartmanın kendi kuyusunun taşmasından kaynaklanmaktadır. Sokak kanalizasyon sistemine yakın bir gelecekte bağlanacak” dedi. 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.